Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Live lunchwandeling (Engels)

25 februari

Dit evenement is afgelopen.

De Hortus is tijdelijk gesloten. Om onze bezoekers toch nog hun dagelijkse dosis Hortus te kunnen geven, hebben we iets leuks bedacht; een LIVE Lunchwandeling onder begeleiding van onze Hortusgidsen. We hopen het thuis blijven toch iets leuker en groener te maken!

 

De Hortus in Amsterdam werd in 1638 opgericht als Hortus Medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld. Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, maar mede dankzij het mondiale netwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie breidde de collectie zich in de 17e eeuw snel uit met exotische sierplanten. Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Maar ook de gebouwen, inmiddels rijksmonumenten, beschrijven stuk voor stuk een deel van de Amsterdamse geschiedenis.

 

Wil jij tijdens je lunchpauze even digitaal door de Hortus wandelen en meer leren over de collectie? Dat kan!

tickets en meer informatie

De LIVE Lunchwandeling vindt plaats op:
25 februari 2021 om 13:30 uur.
LET OP: Deze rondleiding is Engelstalig.

Voor aanvang van deze online rondleiding ontvangt u een link om deel te nemen. Tijdens het online college is er live de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Hortus gids.

 

Om deze digitale lunchwandeling mogelijk te maken vragen wij een klein bedrag voor deelname a €2,50.

 

Aanmelden? Koop je ticket online
Vragen via communicatie@dehortus.nl