Kerndoelen/TULE: 39, 40, 41, 43, 44, 49: milieueducatie, diversiteit, voeding, plantonderdelen en functie, klimaat, productie, geografie
Tijdsduur: 100 minuten (Let op: ook als meer diepgaand project van 2 lessen beschikbaar)
Begeleiding: een Hortusdocent per 5/6 leerlingen. Extra begeleiding vanuit school is niet nodig.
Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen
Prijs: € 5,00 per leerling voor de 1e les, € 2,50 voor de 2e les, begeleiders gratis.
Beschikbaar: september t/m april
Extra: geschikt voor speciaal onderwijs
Reserveren: minimaal 2 weken van tevoren
Waar komt de chocola vandaan? is een lesproject over de herkomst van alledaagse producten zoals chocola, bananen, rijst, thee en speculaas. Het bezoek begint met een klassikale inleiding over ons dagelijks voedsel. Hierna gaan de leerlingen in kleine groepjes onder begeleiding op ontdektocht naar de planten achter de producten in de tuin en de kassen. Alle zintuigen worden daarbij ingezet: er wordt gevoeld, geroken en geproefd. Ook de manier van produceren en de (eerlijke) handel in deze producten wordt bekeken. Bij de intensieve versie volgt er een maand later nog een tweede bezoek. Hier vindt verdieping van de lesstof plaats, terugkoppeling naar werk in de klas en komen andere planten en hun producten aan bod. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via educatie@dehortus.nl of 020 7025419. Direct aanmelden voor de les kan via het aanmeldformulier.