Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Buiten/naschoolse opvang

BSO en NSO

Groepen van de BSO en NSO zijn (na aanmelding) van harte welkom in de Hortus. Voor kinderen van alle leeftijden is de Hortus een belevenis. Hier voelen zij de vochtige warmte van de tropische jungle, waar ze vanaf een slingerpaadje tussen de planten de waterval kunnen zien. Ze ervaren alle Nederlandse seizoenen in de buitentuin. En ze ruiken de droge zandgrond tussen de cactussen in de woestijnkas.
Leest u alstublieft voor uw bezoek de onderstaande voorwaarden goed door. Aanmelden is verplicht. De entreeprijs bedraagt € 5,50 per kind, ongeacht de leeftijd. Begeleiders hebben gratis entree. Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie via educatie@dehortus.nl.

Zeldzaam speurtocht

Een bezoek aan de Hortus is voor kinderen het allerleukst als er een programma wordt gevolgd dat de planten tot leven brengt. Daarom is er een speciale (gratis) speurtocht voor BSO-groepen: ‘Zeldzaam!’. In deze speurtocht staan 10 zeldzame en bijna uitgestorven planten in de schijnwerpers. Over elke plant doen de kinderen een ontdekking. De groepsopdrachten en spelletjes die in het boekje staan, maken de tocht tot een leuke ontdekkingsreis voor de hele groep, ongeacht de leeftijd van de kinderen. De speurtocht kan gedaan worden zonder begeleiding van de Hortus. Uiteraard wel onder de vaste voorwaarden (zie hieronder) van (o.a.) 1 begeleider bij maximaal vijf kinderen.

Andere speurtochten of rondleidingen

Behalve de Zeldzaam speurtocht is er elke vakantie een (gratis) seizoensspeurtocht (bekijk deze in het actuele aanbod). De speurtochten zijn meer gericht op individuele kinderen i.p.v. op groepen, maar met hulp kunnen deze ook in groepjes gemaakt worden. Natuurlijk kunt u ook een rondleiding met een echte gids voor de kinderen bespreken. In kleine groepjes (5 kinderen per gids) ontdekken zij dan de leukste, stoerste, spannendste en verbazingwekkendste planten. Een rondleiding kost € 17,50 per gids, duurt ongeveer een uur en moet minimaal twee weken van tevoren worden aangevraagd. In dit geval hoeft u zelf niet voor eigen begeleiders per groepje van vijf te zorgen.

Voorwaarden

Het bezoek kan voor de planten, de mede-bezoekers en onze medewerkers aangenaam verlopen als aan onderstaande voorwaarden is voldaan:

• We ontvangen slechts 1 groep (max 30 kinderen) tegelijk.
• Vooraf aanmelden via educatie@dehortus.nl is verplicht. Vermeld in je mail de naam van de BSO, de datum, de aankomsttijd en het verwachte aantal kinderen. Je ontvangt een bevestiging van je reservering.
• Verdeel tijdens het Hortusbezoek de kinderen in groepjes van maximaal 5 met een eigen begeleider. Ga in kleine groepjes door de tuin, dat maakt de beleving voor de kinderen intenser en de belasting voor andere bezoekers kleiner.
• De kosten bedragen € 5,50 per kind (begeleiders gratis) en worden bij aankomst per pin voldaan. Je ontvangt een kassabon.

In de tuin gelden een aantal regels, die de kinderen en hun begeleiders van tevoren goed moeten kennen:

  1. Bezoekers gaan respectvol met de planten om. Ze mogen de planten bewonderen, maar niet aanraken. Een groot aantal planten is zo kwetsbaar dat ze ziek worden of zelfs dood gaan als ze aangeraakt worden. Daarnaast is er een aantal planten met stekels, giftig sap of giftige bessen.
  2. Bezoekers wandelen op de paden. Rennen, in het grind schoppen of van het pad afgaan zijn niet toegestaan.
  3. Kinderen vallen onder verantwoordelijkheid van de begeleiders en blijven dicht bij hen in de buurt.

Tot slot is het goed te weten dat er in de Hortus geen speeltoestellen, grasveld en picknicktafels aanwezig zijn. De collectie planten is kwetsbaar. De Hortus is daarom geen geschikte plek om te spelen of uitgebreid te picknicken. In het Wertheimpark aan de overkant van de straat is het grasveld hiervoor wel geschikt.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie via educatie@dehortus.nl.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.