Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Activiteiten

21 november
Nachtcollege: plantendiversiteit & de mens

De Hortus Nachtcollegereeks 2019 heeft als thema “Overleven met planten, een blik op de toekomst”. In dit college bespreken we de biodiversiteit de plantenwereld. Staat de plantendiversiteit op het spel door toedoen van de mens? En hoe erg is dat?

De afgelopen twee eeuwen is de verstedelijking wereldwijd enorm toegenomen. In 1800 woonde slechts 2% van de wereldbevolking in stedelijk gebied. Inmiddels identificeert meer dan de helft van de mensheid zich als stadsbewoner. In 2050 zullen zelfs 7 miljard mensen in de stad wonen, is de voorspelling.

De trek naar de steden is tegelijkertijd een trek úit de natuur. Bij de boodschap over de klimaatscrisis en het effect hiervan op de biodiversiteit, worden vaak de bedreigde diersoorten ten tonele gevoerd. Echter, de bedreiging op het plantenrijk is veel groter en heeft bovendien een veel grotere impact op ons mensen.

tickets en meer informatie

Wellicht ook interessant

Themarondleidingen

Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie.

Deelname themarondleiding:
slechts € 4,50 p.p.

Lees meer

Vriendenvereniging

Als lid van de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus steunt u de Hortus en kunt u bovendien het hele jaar door gratis de tuin bezoeken.

eenpersoonslidmaatschap
slechts € 35,- per jaar

Lees meer

Word vriend van de Hortus en bezoek ons het hele jaar.