Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

Activiteiten

14 mei
Online rondleiding – Thuis in je tuin

Lekker met je handen in de aarde, je eigen planten, bloemen, groente en fruit kweken. Tuinieren is tegenwoordig harstikke hip. Maar hoe begin je en hoe kies je juiste planten voor jouw tuin?

Natuurlijk kies je planten die jij mooi vindt; kleurrijke bloeiers, geurende planten of kleine bomen en grassen die de tuin een mooie structuur geven. Maar jij bent niet de enige die van jouw tuin geniet..

In een stedelijke omgeving vormen tuinen als het ware een lint van voedsel- en schuilplekken voor allerlei dieren. Tuinen en balkons vormen zo minibiotopen waar veel insecten en vogels leven.

Tijdens de Online rondleiding – Thuis in je tuin vertelt de Hortus gids je hoe je rekening kan houden met deze dierlijke bezoekers bij het samenstellen van je tuin. Je leert meer over het gebruiken van (wilde en gecultiveerde) planten in jouw tuin met als doel de biodiversiteit te verhogen.

tickets en meer informatie

Wellicht ook interessant

Themarondleidingen

Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie.

Deelname themarondleiding:
slechts € 4,50 p.p.

Lees meer

Vriendenvereniging

Als lid van de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus steunt u de Hortus en kunt u bovendien het hele jaar door gratis de tuin bezoeken.

eenpersoonslidmaatschap
slechts € 36,- per jaar

Lees meer

Word vriend van de Hortus

Word vriend van de Hortus en bezoek ons het hele jaar!