Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Activiteiten

16 maart
Vriendendag: Pelargonium collectie

De Hortus is de nieuwe eigenaar van de wereldberoemde pelargoniumcollectie van ‘Fischer Pelargonien’. De collectie omvat circa zeventig wilde verwanten van de bekende balkongeranium.

Deze volledig gedocumenteerde onderzoekscollectie dreigde in 2017 te worden afgestoten door de toenmalige eigenaar. Wetenschappers van Wageningen University & Research zochten op dat moment een nieuwe eigenaar voor deze waardevolle planten en vonden die in de Hortus. Door goede samenwerking tussen de Wageningse universiteit en de Hortus Botanicus Amsterdam is de collectie gered. De gehele collectie staat sinds september 2017 in onze kweekkas.

Tijdens de vriendenmiddag op 16 maart neemt Reinout Havinga (Hoofd tuin&collectie) u mee naar de pelargoniums. Na een lezing over de collectie kunt u de planten bekijken in het Kweekhuis (normaliter gesloten voor bezoekers).

Meer informatie

Wellicht ook interessant

Themarondleidingen

Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie.

Deelname themarondleiding:
slechts € 4,50 p.p.

Lees meer

Vriendenvereniging

Als lid van de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus steunt u de Hortus en kunt u bovendien het hele jaar door gratis de tuin bezoeken.

eenpersoonslidmaatschap
slechts € 34,- per jaar

Lees meer

Nieuwsbrief