Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Activiteiten

17 februari
Vriendendag: lezing Norbert Peeters en Esmee Winkel

Let op: deze lezing is volgeboekt!

 

‘Tekenen voor de wetenschap in de 19e eeuw’.

Botanisch kunstenares Esmée Winkel en botanisch filosoof en schrijver Norbert Peeters vertellen over het werk van enkele Nederlandse botanische kunstenaars uit de 19de eeuw. Kunstenaars zoals Arnold Kouwels en Helena Christina van de Pavord Smits worden uit de anonimiteit gehaald en in het zonnetje gezet. Daarbij concentreert Esmée zich op de kunstenaars en de tekentechnieken, terwijl Norbert de aandacht vestigt op allerlei historische wetenswaardigheden op prachtige platen uit de collecties van de Leidse Universiteitsbibliotheek en Naturalis Biodiversity Center.

Let op: dit is een Vriendenactiviteit en dus alleen toegankelijk voor Vriendenkaarthouders. Vanwege beperkte ruimte is het niet mogelijk een introducé mee te nemen.

aanmelden en meer informatie

Wellicht ook interessant

Themarondleidingen

Elke maand staan onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie.

Deelname themarondleiding:
slechts € 5,50 p.p.

Lees meer

Vriendenvereniging

Als lid van de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus steunt u de Hortus en kunt u bovendien het hele jaar door gratis de tuin bezoeken.

eenpersoonslidmaatschap
slechts € 41,- per jaar

Lees meer

Word vriend van de Hortus

Word vriend van de Hortus en bezoek ons het hele jaar!