Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Activiteiten

7 december
Nachtcollege: De effecten van planten op je leefomgeving – uitverkocht

Dat groene kamerplanten mooi staan in je interieur wisten we al, maar wat hebben deze planten nog meer voor effecten op de mens?

De effecten van de aanwezigheid van planten op de mens en zijn omgeving zijn de laatste jaren een toenemend onderwerp van onderzoek. Zowel in Nederland als internationaal zijn verschillende onderzoeksgroepen actief op dit onderwerp. De afgelopen jaren zijn een groot aantal (pilot) onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van planten op mensen in de woon-, werk- en leeromgeving. Deze onderzoeken laten alle (meer of minder) positieve effecten zien van planten.
De motivatie voor deze onderzoeken komt voort uit de problematiek rond het slechte binnenklimaat in veel werk- en leer- ene leefsituaties.

In dit Nachtcollege zal Prof.dr. Bert van Duijn nader ingegaan op de verschillende effecten die planten kunnen hebben op de (binnenhuis) omgeving en de mens, hoe we dit onderzoeken, en hoe significant deze (kunnen) zijn in de praktijk.

Dit programma duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Deelname bedraagt €12,50 inclusief entree tot de Hortus en een drankje. Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-. Inschrijving via communicatie@dehortus.nl

Lees meer

Wellicht ook interessant

Themarondleidingen

Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie.

Deelname themarondleiding:
slechts € 4,- p.p.

Lees meer

Vriendenvereniging

Als lid van de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus steunt u de Hortus en kunt u bovendien het hele jaar door gratis de tuin bezoeken.

eenpersoonslidmaatschap
slechts € 33,- per jaar

Lees meer

Nieuwsbrief