Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Activiteiten

10 juni - 11 juni
Themarondleiding: Stoepplantjes

De stoep onkruidvrij? Zonde! Mensen zien planten tussen de stoeptegels vaak als vervelend onkruid, maar dit is niet altijd juist. Veel van deze plantjes zijn namelijk hartstikke belangrijk. Stoepplantjes zorgen voor verkoeling in de stad en zijn een belangrijke voedingsbron voor insecten.

Tijdens deze wandeling trek je met onze Hortusdocenten de Plantagebuurt in om zo veel mogelijk verschillende stoepplantjes op naam te brengen. Grote weegbree, akkerwinde of de gehoornde klaverzuring: waar komen deze planten oorspronkelijk vandaag en hoe zijn ze in de stad terecht gekomen? Door alle plantjes van hun naam te voorzien helpen we ook andere buurtbewoners om de wilde planten gemakkelijker te herkennen en er meer plezier aan te beleven.

Wandel mee en leer alle verschillende stoepplantjes te identificeren en word een echte stadsplantenkenner!

 

tickets en meer informatie

Wellicht ook interessant

Themarondleidingen

Elke maand staan onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie.

Deelname themarondleiding:
slechts € 5,50 p.p.

Lees meer

Vriendenvereniging

Als lid van de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus steunt u de Hortus en kunt u bovendien het hele jaar door gratis de tuin bezoeken.

eenpersoonslidmaatschap
slechts € 41,- per jaar

Lees meer

Word vriend van de Hortus

Word vriend van de Hortus en bezoek ons het hele jaar!