Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Adres en route

Adres en Route

Bezoekadres: Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam

Openbaar vervoer
Trein: vanaf Amsterdam CS kies metro, tram of Bus

Tram: 14 (Richting Flevopark) uitstappen halte Mr. Visserplein.
Metro: 51, 53 en 54: uitstappen halte Waterlooplein (uitgang Hortusplantsoen).
Bus: 287 richting Bijlmermeer, Halte Artis. Voor specifieke OV-informatie raadpleeg  www.9292.nl 

Auto
Bezoekadres van de Hortus is Plantage Middenlaan 2a. In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk.
Amsterdam is een van de drukste steden van Nederland. De parkeerdruk in de stad is erg groot. Daarom adviseert de Hortus haar bezoekers om te reizen met het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto naar Amsterdam, parkeer dan op een van de P+R-terreinen langs de rand van de stad. Mocht u willen parkeren in de buurt van de Hortus dan kunt u terecht bij een van de twee nabijgelegen parkeergarages: Markenhoven  en Stadhuis – Muziektheater.  Voor specifieke deur-tot-deur beschrijvingen raadpleeg de ANWB

Toegang minder validen

Bijzonder vervoer / gehandicaptenvervoer Het is mogelijk om direct voor de poort van de Hortus tijdelijk te stoppen om gehandicapte bezoekers uit te laten stappen. Lang parkeren is hier niet mogelijk. Rolstoelgebruikers De Hortus is redelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de kassen zijn sommige plaatsen helaas niet te bereiken. Bovendien zijn de tuinpaden van grind. Voor mensen die slecht ter been zijn heeft de Hortus een AVO-rolstoel. Blindengeleidehonden zijn toegestaan in de Hortus, mits aangelijnd. Voor verdere informatie zie onze toegankelijkheidspagina.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.