Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Rondleidingen

1 januari - 31 december
Rondleidingen op aanvraag

Let op: i.v.m. drukte kunnen we voor de maand juni geen nieuwe rondleidingen meer aannemen. Excuus voor het ongemak.

Je kunt ook een eigen rondleiding voor je gezelschap op maat en op een door jou gewenst tijdstip boeken. Per rondleider kunnen er maximaal 8 personen mee, de totale groepsgrootte voor een gelijktijdige rondleiding is 24 personen. De prijs per rondleider is € 50,- (excl entreegelden).

De algemene rondleiding vertelt over de historie van de Hortus en de plantencollecties. Het is ook mogelijk om de rondleiding aan te passen op je persoonlijke interesses. Zo zijn er thematische rondleidingen waarbij de nadruk ligt op onderwerpen zoals medicinale planten, bomen, de kassen (handig voor als het regent!), maar ook religie, de liefde of de evolutie. Rondleidingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Een rondleiding duurt 1 uur, afwijkende tijden en talen zijn mogelijk in overleg.
Rondleidingen op aanvraag op werkdagen zijn mogelijk tussen 12.30-17.00 buiten de schoolvakanties, tijdens schoolvakanties en in de weekenden tussen 10.30-17.00.  Tijdens de Hortus Zomeravonden (mei t/m augustus op donderdag en zondag) zijn rondleidingen op aanvraag mogelijk tot 20.00.

Rondleidingen dien je minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Hiervoor kun je contact opnemen via rondleidingen@dehortus.nl. 

Voor scholen
Het scholentarief voor een rondleiding is € 17,50 per rondleider exclusief entree, dit geldt voor basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang. Zie hiervoor ook onderwijspagina

Let op: De Klimatenkas is gesloten vanaf 26 februari 2024 voor verbouwing. Rondleidingen vinden plaats in de rest van de tuin en kassen

Meer informatie

Word vriend van de Hortus

Word vriend van de Hortus en bezoek ons het hele jaar!