Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

praktische informatie

Praktische informatie voor scholen

gratis vervoer

De Hortus bezoeken?
Dan snel de Cultuurbus boeken!

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar culturele instellingen in Amsterdam. Kijk op de website van Mocca voor meer informatie.

adoptieprogramma ‘geef om educatie’

Natuureducatie is een van de belangrijkste taken van de Hortus. De Hortus is van mening dat ieder kind toegang moet krijgen tot natuuronderwijs en daarmee bewust wordt van het belang van biodiversiteit voor de wereld.

Het is helaas niet voor alle kinderen van Amsterdam mogelijk om deel te nemen aan het Hortus programma. (Te) vaak laten teleurgestelde scholen en docenten ons weten dat zij niet de middelen hebben om een bezoek te financieren of te organiseren. Daarom is de Hortus het adoptieprogramma ‘geef om educatie’ gestart. Bedrijven en particulieren steunen middels dit programma educatie-activiteiten van de Hortus.

Onze ‘adoptanten’ zorgen ervoor dat de hele klas wél samen weg kan en geven zo iedere (basis)school de kans om de Hortus in haar lesprogramma op te nemen.

 

School aanmelden?

Het is mogelijk een school of klas aan te melden om in aanmerking te komen voor het adoptieprogramma. De Hortus helpt met bemiddelen tussen scholen en  adoptanten. Wij ondersteunen de school bij eventuele knelpunten voor een bezoek. Dat kunnen zijn kosten voor entree, vervoer naar of begeleiding tijdens het bezoek of een combinatie van deze drie.

Neem voor meer informatie contact op via educatie@dehortus.nl

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.