Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

De Hortus Store & Cafe

Update Hortus store en Oranjerie afhaalloket

De tuin en kassen van de Hortus moeten helaas nog eventjes gesloten blijven. Maar gelukkig mogen de winkels wel weer open, dus de Hortus store en het afhaalloket van de Oranjerie zijn in het weekend van 21 t/m 23 januari weer geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kom langs voor groene cadeautjes, planten, warme drankjes en een taartje to-go.

Hortus café

De Oranjerie is een eeuwenoud rijksmonument. Al in 1715 werden op deze plek tropische planten gekweekt in houten broeikassen. De huidige Oranjerie is in 1875 gebouwd als collegezaal. Het langgerekte, gepleisterde pand werd genoemd naar de overwinteringsplek voor citrusvruchten: ‘oranjeboompjes’. Nu doet het pand al vele jaren dienst als café voor de tuinbezoekers. Omgeven door vele bijzondere en exotische planten, heeft het dan ook een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

Voor contact kunt u ons telefonisch bereiken via 020-7025405. Het Hortuscafé is alleen toegankelijk voor bezoekers van de tuin. De Oranjerie is tevens beschikbaar voor diners, feesten en vergaderingen. Kijk hiervoor op onze pagina’s over zaalverhuur.

De gehele Hortus is een rookvrije zone.

Hortus Store

De Hortus store is gevestigd in de voormalige directeurswoning. Het gebouw, in oorsprong 17e eeuws, maar in 1862 in chaletstijl verbouwd, is al lange tijd in gebruik als kantoor, winkel en portiersloge.

De Hortus store is je favoriete groen winkel, midden in Amsterdam. Bij ons kan je terecht voor een uitgebreid assortiment aan (biologische) planten, tuingereedschap, botanische prints, kleine en grote (groen)cadeaus als boeken, sieraden en schrijfwaren.

Uniek is uiteraard de eigen Hortuslijn: diverse producten zoals posters, notebooks en ansichtkaarten speciaal ontwikkeld voor de Hortus store. In 2021 verkopen we de ’thuisplanten’ productenlijn ontwikkeld met fantastische illustraties van Drawingplantlady.

Korting
Vrienden van de Hortus krijgen 10% korting op aankopen in de winkel. Korting geldt niet op boeken, kunst en afgeprijsde producten. Met de aankopen in de winkel steunen bezoekers de Hortus in het behoud van de tuin en kassen.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.