Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

De Hortus Store & Cafe

Hortus café

De Oranjerie is een eeuwenoud rijksmonument. Al in 1715 werden op deze plek tropische planten gekweekt in houten broeikassen. De huidige Oranjerie is in 1875 gebouwd als collegezaal. Het langgerekte, gepleisterde pand werd genoemd naar de overwinteringsplek voor citrusvruchten: ‘oranjeboompjes’. Nu doet het pand al vele jaren dienst als café voor de tuinbezoekers. Omgeven door vele bijzondere en exotische planten, heeft het dan ook een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

Bekijk hier ons lentemenu.

De Hortus staat voor harmonie, schoonheid en inspiratie. We willen dat onze bezoekers  dit overal kunnen ervaren, zowel in de tuin en kassen als in het café. Daarom vragen we onze bezoekers hier geen telefoon of laptop te gebruiken. Geniet van het moment!

Het Hortuscafé is alleen toegankelijk voor bezoekers van de tuin. De gehele Hortus is een rookvrije zone.

Een tafel reserveren is alleen mogelijk vanaf 6 personen. Dit kan per mail: horeca@dehortus.nl.
De Oranjerie is tevens beschikbaar voor diners, feesten en vergaderingen. Kijk hiervoor op onze pagina’s over zaalverhuur.

 

Hortus Store

De Hortus store is gevestigd in de voormalige directeurswoning. Het gebouw, in oorsprong 17e eeuws, maar in 1862 in chaletstijl verbouwd, is al lange tijd in gebruik als kantoor, winkel en portiersloge.

De Hortus store is je favoriete groen winkel, midden in Amsterdam. Bij ons kan je terecht voor een uitgebreid assortiment aan (biologische) planten, tuingereedschap, botanische prints, kleine en grote (groen)cadeaus als boeken, sieraden en schrijfwaren. Ook verkopen we onze eigen ’thuisplanten’ productenlijn ontwikkeld met fantastische illustraties van Drawingplantlady.

Korting
Voor Vrienden van de Hortus zijn er regelmatig speciale aanbiedingen. Met de aankopen in de winkel steunen bezoekers de Hortus in het behoud van de tuin en kassen.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.