Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

De Hortus Store & Cafe

Haal de Oranjerie in huis

Helaas is ons Hortuscafe in de Oranjerie een tijdje gesloten voor bezoekers. Om onze trouwe gasten en buurtbewoners toch nog hun dagelijkse dosis Oranjerie te geven, hebben onze chefs iets bedacht:

Elke week maken zij een heerlijk vers takeaway-menu voor jullie klaar, om thuis te genieten van de lunch en diner gerechten van de Oranjerie. Het afhaalmenu is de komende periode van donderdag t/m zondag tijdens openingstijden te bestellen en af te halen bij de Hortus.
Te bestellen in de Oranjerie en direct mee te nemen.

Bekijk het menu van deze week hier.

Hortus café

De Oranjerie is een eeuwenoud rijksmonument. Al in 1715 werden op deze plek tropische planten gekweekt in houten broeikassen. De huidige Oranjerie is in 1875 gebouwd als collegezaal. Het langgerekte, gepleisterde pand werd genoemd naar de overwinteringsplek voor citrusvruchten: ‘oranjeboompjes’. Nu doet het pand al vele jaren dienst als café voor de tuinbezoekers. Omgeven door vele bijzondere en exotische planten, heeft het dan ook een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

Het Hortus café (de Oranjerie) is momenteel gesloten. Omdat de Oranjerie tijdelijk gesloten is, zijn reserveringen voor lunch niet mogelijk.

 

Voor contact kunt u ons telefonisch bereiken via 020-7025405. Het Hortuscafé is alleen toegankelijk voor bezoekers van de tuin. De Oranjerie is tevens beschikbaar voor diners, feesten en vergaderingen. Kijk hiervoor op onze pagina’s over zaalverhuur.

De gehele Hortus is een rookvrije zone.

Hortus Store

De Hortus store is gevestigd in de voormalige directeurswoning. Het gebouw, in oorsprong 17e eeuws, maar in 1862 in chaletstijl verbouwd, is al lange tijd in gebruik als kantoor, winkel en portiersloge. In de Hortus store kan men terecht voor planten (direct van de veiling gehaald), maar ook voor tuingereedschap, boeken, ansichtenkaarten, sieraden en schrijfwaren. Uniek in de Hortus store is uiteraard de eigen Hortuslijn: diverse producten zoals tassen, Tshirts, notebooks en ansichtkaarten. Maar ook de unieke Stadsplankjes van de gele berk, de Hortushoning en de Willem´s  Wermoed vermout.

 

Korting
Vrienden van de Hortus krijgen 10% korting op aankopen in de winkel. Korting geldt niet op boeken, kunst en afgeprijsde producten. Met de aankopen in de winkel steunen bezoekers de Hortus in het behoud van de tuin en kassen.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.