Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

De Hortus Store & Cafe

Hortus Store

De Hortus store is gevestigd in de voormalige directeurswoning. Het gebouw, in oorsprong 17e eeuws, maar in 1862 in chaletstijl verbouwd, is al lange tijd in gebruik als kantoor, winkel en portiersloge. In de Hortus store kan men terecht voor planten (direct van de veiling gehaald), maar ook voor tuingereedschap, boeken, ansichtenkaarten, sieraden en schrijfwaren. Uniek in de Hortus store is uiteraard de eigen Hortuslijn: diverse producten zoals tassen, Tshirts, notebooks en ansichtkaarten. Maar ook de unieke Stadsplankjes van de gele berk, de Hortushoning en de Willem´s  Wermoed vermout.

 

Winkelen op afspraak
Vanaf vrijdag 5 maart is het weer mogelijk om te winkelen op afspraak in de Hortus store. Winkelen op afspraak is de komende periode mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11:00 en 16:00 uur. Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar info@dehortus.nl met daarin de door u gewenste dag en dagdeel.

 

Korting
Vrienden van de Hortus krijgen 10% korting op aankopen in de winkel. Korting geldt niet op boeken, kunst en afgeprijsde producten. Met de aankopen in de winkel steunen bezoekers de Hortus in het behoud van de tuin en kassen.

Steun de Hortus - Zadenpakketje

Veel van onze Vrienden vragen ons of ze iets kunnen doen om te helpen. En daarom hebben we iets leuks bedacht! In onze webshop kan je nu een ‘Steun de Hortus – zadenpakketjes’ bestellen. Het pakketje bevat een terracotta pot en twee zakjes bloemenzaad. Super leuk voor op je balkon / in je achtertuin!

Klik hier om een pakketje te bestellen. 

Hortus café - tijdelijk gesloten

De Oranjerie is een eeuwenoud rijksmonument. Al in 1715 werden op deze plek tropische planten gekweekt in houten broeikassen. De huidige Oranjerie is in 1875 gebouwd als collegezaal. Het langgerekte, gepleisterde pand werd genoemd naar de overwinteringsplek voor citrusvruchten: ‘oranjeboompjes’. Nu doet het pand al vele jaren dienst als café voor de tuinbezoekers. Omgeven door vele bijzondere en exotische planten, heeft het dan ook een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

Het Hortus café (de Oranjerie) is momenteel gesloten. Omdat de Oranjerie tijdelijk gesloten is, zijn reserveringen voor lunch niet mogelijk.

 

Voor contact kunt u ons telefonisch bereiken via 020-7025405. Het Hortuscafé is alleen toegankelijk voor bezoekers van de tuin. De Oranjerie is tevens beschikbaar voor diners, feesten en vergaderingen. Kijk hiervoor op onze pagina’s over zaalverhuur.

De gehele Hortus is een rookvrije zone.

Hortus to go

Het Hortuscafé en het terras blijven helaas nog een tijdje gesloten. Wel serveren wij vanuit onze to-go-bar naast de hoofdingang aan de Plantage Middenlaan, zodat we jullie nog steeds dagelijks kunnen verwennen met je favoriete koffie of taart.

Het afhaalpunt van het Hortuscafé is ieder dag (bij mooi weer) geopend van 11:00 – 17:00 uur.

Wandelen door de Hortus is helaas even niet mogelijk. Maar de bezienswaardigheden rondom de Hortus ontdekken kan natuurlijk nog steeds. Voor de (actieve) stadswandelaars heeft de Hortus daarom een gratis wandelkaart samengesteld ‘Koffierondje’; een korte stadswandeling om de tuin heen. Haal je gratis wandelkaart bij de hoofdingang.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.