Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hoger onderwijs

hoger onderwijs

Het aanbod voor MBO, HBO en WO bestaat uit practica, rondleidingen en opdrachten. Afhankelijk van de vraag wordt er bijvoorbeeld een practicum determineren, een rondleiding over het gebruik van tropische planten of een opdracht over aanpassing van planten aan hun omgeving gedaan door studenten. Het combineren van verschillende activiteiten tot een dagprogramma behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met Freek van Kessel via 020-7025 401 of educatie@dehortus.nl

Universitair

Voor verschillende universitaire opleidingen verzorgt de Hortus een aantal onderwijselementen.

Eerstejaars UVA studenten Biologie komen in de Hortus terecht tijdens het vak Biologie van Planten. Aan de hand van de collectie maken ze kennis met vertegenwoordigers van de belangrijkste hoofdgroepen uit het plantenrijk. Studenten die in hun minor kiezen voor de cursus Tropical Ecology bezoeken opnieuw de Hortus. In vier middagen bestuderen ze uitvoerig ecologische groepen als lianen, succulenten en epifyten.

Eerstejaars studenten van de VU bezoeken de Hortus in kader van het vak Cyclus van het Leven. En eerstejaars studenten van de AUC brengen een bezoek in het kader van het vak plant biology and ecology.

Onderzoek

De Hortus biedt ook ondersteuning aan overig wetenschappelijk onderwijs. Zo wordt de cursus Plant Families of the Tropics aan Naturalis Biodiversity Centre in Leiden door de Amsterdamse Hortus ondersteund met deelcolleges van de wetenschappelijk medewerker en met vers plantenmateriaal voor de practica.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.