Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

adopteer

Adoptieprogramma

Met ons adoptieprogramma kunt u op geheel eigen wijze de Hortus steunen. De Hortus is een zelfstandige stichting. Als een van de parels van de hoofdstad krijgt de Hortus jaarlijks subsidie van de gemeente Amsterdam. Daarnaast is de Hortus afhankelijk van eigen inkomsten uit activiteiten en de giften van donateurs. Hiervoor hebben wij een adoptieprogramma ontwikkeld.

Geef om educatie - adopteer een klasbezoek

Natuureducatie is een van de belangrijkste taken van de Hortus. We bieden verschillende lesprogramma’s voor basis- en voortgezet onderwijs. De Hortus is van mening dat ieder kind toegang moet krijgen tot natuuronderwijs en daarmee bewust wordt van het belang van biodiversiteit voor de wereld.

Het is helaas niet voor alle kinderen van Amsterdam mogelijk om deel te nemen aan het Hortus programma. (Te) vaak laten teleurgestelde scholen en docenten ons weten dat zij niet de middelen hebben om een bezoek te financieren of te organiseren. Daarom bieden wij nu de mogelijkheid om een volledig schoolbezoek te adopteren, zodat iedere (basis)school de kans heeft om de Hortus in haar lesprogramma op te nemen.

Voor 600,- adopteert u het bezoek van 1 schoolklas aan de Hortus Botanicus Amsterdam. De klas krijgt hiervoor:

 • Een busrit die de klas ophaalt en brengt van school naar de Hortus.
 • Toegang (voor de klas en de begeleiders) tot de tuin.
 • Begeleiding tijdens de opdrachten in de Hortus.
 • Materiaal voor gebruik in de Hortus en in de klas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Geef om een herinnering - adopteer een bank

Het adopteren van een bank in de tuin is een intieme manier om de Hortus te steunen. In de tuin en kassen van de Hortus staan 28 bankjes voor onze bezoekers. Het zijn de originele Canapé banken, die sinds 1950 het straatbeeld van Amsterdam vullen. Na de renovatie van het Vondelpark, heeft de Hortus een aantal van deze banken overgenomen. De Hortus biedt de mogelijkheid om een Canapé bank uit onze tuin de adopteren.

Een herinneringsbank in de Hortus kost  €1.000 voor een periode van 3 jaar. Naar wens kan er op de bank een koperen plaatje worden geplaatst met daarop een naam of persoonlijke boodschap.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Geef om groen - adopteer een boom

Met de ‘adoptie’ van een boom steunt u het jaarlijks onderhoud van onze collectie. Ons boomadoptie programma is een mooie manier om uw maatschappelijke verantwoording uit te dragen.

Velen van onze bomen hebben een bijzonder verhaal of uiterlijk  denk hierbij aan een eeuwenoude Ginkgo of de opvallende zakdoekjesboom. Het is heel goed mogelijk om een boom te vinden die prachtig aansluit bij uw product, bedrijfsnaam of zelfs bedrijfsfilosofie. Vanzelfsprekend denkt de Hortus met u mee over de selectie van de boom of pwellicht een andere plant in onze collectie en hoe we dit het best in beeld kunnen brengen. Heeft u zelf al een boomsoort in gedachten? Dan kunt u hier kijken of wij deze in collectie hebben.

U kunt al een boom of plant adopteren vanaf  €1.250 voor een periode van 3 jaar. Uiteraard denken wij graag met u mee over mogelijke tegenprestaties en hoe we in deze periode kunnen samenwerken in joint promotion. Bij het adoptiepakket horen in ieder geval;

 • Adoptiecertificaat als bewijs van de band tussen uw bedrijf en onze boom/plant
 • Bedrijfsvermelding op collectiebordje
 • Bedrijfsvermelding op de website
 • Bedrijfsjaarkaart met toegang tot de Hortus

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Geef om duurzaamheid - adopteer een kuip

De Hortuscollectie bevat een groot aantal (sub)tropische kuipplanten. In de zomer staan deze verspreid door de tuin. In de winter moeten ze binnen verblijven. Deze bomen en struiken vragen om stevige kuipen. Al jarenlang worden de typische Hortuskuipen verzorgd door het bedrijf Jac Blom uit Alphen aan de Rijn.

Onlangs heeft dit bedrijf kuipen van Accoya® hout op de markt gebracht. De Hortus heeft zich tot doel gesteld om al haar kuipen in de loop van de tijd te vervangen door deze Accoya® versies. U kunt hierbij helpen. Accoyahout is bewerkt met een milieu- vriendelijke houtmodificatie technologie die ervoor zorgt dat snelgroeiend naaldhout de eigenschappen krijgt van het allerbeste tropische hardhout.  Accoya® heeft een Cradle to Cradle (C2C) Gold certificering.

Met de ´adoptie van een kuip´ helpt u de Hortus bij het vervangingsplan van de kuipen in de tuin- Bovendien draagt u niet alleen bij aan het onderhoud en de instandhouding van de collectie in de Hortus, maar investeert u ook in natuur en milieu om ons heen.

U kunt al bijdragen vanaf  € 500,- per jaar vanaf een periode van 3 jaar. Bij het adoptiepakket horen in ieder geval;

 • Adoptiecertificaat
 • Bedrijfsvermelding op de website
 • Bedrijfsjaarkaart met toegang tot de Hortus, geldig gedurende de adoptieperiode

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.