Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Adopteer

Adoptieprogramma

Met ons adoptieprogramma kunt u op geheel eigen wijze de Hortus steunen. Kies voor een plek, een plant of een doel. Anoniem of op naam. Voor bedrijven en voor partulieren.

Geef om groen - adopteer een boom

1250,-

Met de ‘adoptie’ van een boom steunt u het jaarlijks onderhoud van onze collectie. Ons boomadoptie programma is een mooie manier om uw maatschappelijke verantwoording uit te dragen.

Velen van onze bomen hebben een bijzonder verhaal of uiterlijk  denk hierbij aan een eeuwenoude Ginkgo of de opvallende zakdoekjesboom. Het is heel goed mogelijk om een boom te vinden die prachtig aansluit bij uw product, bedrijfsnaam of zelfs bedrijfsfilosofie. Vanzelfsprekend denkt de Hortus met u mee over de selectie van de boom of wellicht een andere plant in onze collectie en hoe we dit het best in beeld kunnen brengen. Heeft u zelf al een boomsoort in gedachten? Dan kunt u hier kijken of wij deze in collectie hebben.

U kunt al een boom of plant adopteren vanaf  €1.250 voor een periode van 3 jaar. Uiteraard denken wij graag met u mee over mogelijke tegenprestaties en hoe we in deze periode kunnen samenwerken in joint promotion. Bij het adoptiepakket horen in ieder geval;

  • Adoptiecertificaat als bewijs van de band tussen uw bedrijf en onze boom/plant
  • Bedrijfsvermelding op collectiebordje
  • Bedrijfsvermelding op de website
  • Bedrijfsjaarkaart met toegang tot de Hortus

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Geef om een plek- adopteer een bank

1000,-

Het adopteren van een bank in de tuin is een intieme manier om de Hortus te steunen. In de tuin en kassen van de Hortus staan 28 bankjes voor onze bezoekers. Het zijn de originele Canapé banken, die sinds 1950 het straatbeeld van Amsterdam vullen.

De adoptie van een bank in de Hortus kost  €1.000 voor een periode van 3 jaar. Naar wens kan er op de bank een koperen plaatje worden geplaatst met daarop een naam of persoonlijke boodschap.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Geef om educatie - adopteer een klasbezoek

600,-

Natuureducatie is een van de belangrijkste taken van de Hortus. We bieden verschillende lesprogramma’s voor basis- en voortgezet onderwijs. De Hortus is van mening dat ieder kind toegang moet krijgen tot natuuronderwijs en daarmee bewust wordt van het belang van biodiversiteit voor de wereld.

Het is helaas niet voor alle kinderen van Amsterdam mogelijk om deel te nemen aan het Hortus programma. (Te) vaak laten teleurgestelde scholen en docenten ons weten dat zij niet de middelen hebben om een bezoek te financieren of te organiseren. Daarom bieden wij nu de mogelijkheid om een volledig schoolbezoek te adopteren, zodat iedere (basis)school de kans heeft om de Hortus in haar lesprogramma op te nemen.

Met de ´adoptie van een klasbezoek´ steunt u niet alleen de educatie-activiteiten van de Hortus, maar maakt u het mogelijk voor een bovengenoemde klas om toch de Hortus te bezoeken. De Hortus heeft contact met scholen die dit wel willen, maar niet kunnen. U kunt bij uw adoptie ook zelf een specifieke school of klas aandragen. Wij ondersteunen de school bij de knelpunten voor een eventueel bezoek. Dat kunnen zijn kosten voor entree, vervoer naar of begeleiding tijdens het bezoek  of een combinatie van deze drie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per E-mail.

De Hortus heeft een Culturele ANBI status. Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.