Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Kom je afscheid nemen van de Drieklimatenkas?

19 februari - 25 februari

Dit evenement is afgelopen.

Op 26 februari 2024 sluit onze huidige Drieklimatenkas. De kas zal een jaar lang gesloten zijn voor de verbouwing en nodige verduurzaming. Deze week is je laatste kans om de kas te bezoeken!

 

Er zijn maar weinig plekken waar je vanuit de subtropen via de woestijn direct de tropen in kan lopen… De Drieklimatenkas (na de verbouwing: Klimatenkas) is een echte blikvanger in de tuin en vooral daarbuiten.

lees meer

De kas werd in 1993 gebouwd en moet nu hoognodig gerenoveerd worden; een moment dat de Hortus aangrijpt om de kas – geheel in lijn met de eigen missie – duurzaam te vernieuwen en in te richten met een belangrijk educatiedoel. In 2025 wordt de grote kas aan de nieuwe Herengracht de eerste duurzame, gasloze publiekskas van Nederland, en de enige plek waar het belang van plantenbiodiversiteit en de relatie met klimaat wordt verteld. In juni 2025 zal de Klimatenkas weer opengaan. De rest van de tuin en kassen blijft in de periode gewoon open.

Deze week is dus je laatste kans om nog één keertje op te warmen in de tropen, een bezoekje te brengen aan de geurige subtropen of om een laatste selfie te nemen in onze sfeervolle woestijnkas… Kom je nog even langs? 

 

Op de website van de kas is meer te lezen over dit project.