Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus by Night 2023

21 december - 7 januari

Dit evenement is afgelopen.

De Hortus is deze winter weer extra lang open met de ‘Hortus by Night’ avonden.

Trek je dikke trui aan en bewonder de botanische tuin bij nacht. De Hortus creëert een knusse wintersfeer met talloze glinsterende en kleurrijke lichtjes in de tuin. Warm lekker op bij het kampvuur op ons terras of maak een romantische avondwandeling. Zin in iets avontuurlijkers? In onze kassen ga je op excursie door de nacht: hier stap je in de wondere wereld van nachtbloeiers.

Kijk snel op onze programmapagina wat er deze winter te doen is!

lees meer

Wij mensen liggen (meestal) op één oor en veel dieren rusten in hun holletje of andere schuilplaats. De natuur lijkt rustig. Maar schijn bedriegt: talloze planten openen als in een sprookje hun geurige bloemen in de nacht. Want er zijn hongerige nachtvliegers op zoek naar een midnight snack!

 

We zien je graag terug in de tuin voor een romantische avondwandeling, een spannend verhaal bij het kampvuur of bij een nachtelijke rondleiding. De verlichting in de tuin en kassen wordt dit jaar verzorgd door ontwerper en technisch producent Tim Vermeulen: “Ik heb gepoogd een relatie tot de planten en de tuin aan te gaan door mijn eigen referentiekader in te zetten, waarin sprookjes en magisch realisme een belangrijke rol spelen.” Zijn schitterende lichtwerk is te zien in de buitentuin en in de kassen.

 

De Hortus by Night avondopenstellingen zijn op:

21 t/m 24 december, 27 t/m 30 december en 2 t/m 7 januari, tot 22:00 uur.

Tickets

Let op: een gewone entreeticket = toegang tot Hortus by Night.