Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Zomeravond – Inheemse schatten – uitverkocht

29 juli

Dit evenement is afgelopen.

Inheemse planten zijn erg belangrijk; juist de planten die hier oorspronkelijk voorkomen, zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Veel bijen, hommels, vlinders en vele andere dieren en insecten in ons land zijn afhankelijk van deze planten. Helaas zijn veel van deze plantensoorten met uitsterven bedreigd en daarom verdienen deze inheemse schatten onze aandacht!

 

Er zijn verschillende initiatieven om het belang van inheemse soorten onder de aandacht te brengen, waar moet op letten en wat kan je in je eigen omgeving doen? Arjan Vernhout – voorzitter van NL Bloeit – vertelt tijdens een lezing over het belang van inheemse soorten en geeft verschillende praktijkvoorbeelden. Na de lezing gaan we de tuin in onder begeleiding van Hortus gidsen. We bekijken hoe verschillende inheemse soorten in de Hortus worden toegepast.

tickets en meer informatie

De Zomeravond – Inheemse schatten vindt plaats op 29 juli 2021 en duurt van 19:00 tot 20:30 uur. De zomeravond bestaat uit een lezing door Arjan Vernhout en een rondleiding door onze Hortusgidsen.
Deelname aan dit avondprogramma kost €20,- inclusief entree tot de Hortus.

Inschrijven? Klik hier voor tickets.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.