Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Zomeravond – Een balkon vol biodiversiteit – uitverkocht

26 augustus

Dit evenement is afgelopen.

Deze zomerse lezing en rondleiding staat volledig in het teken van het balkon. Schrijver en natuurliefhebber Caspar Janssen deed regelmatig verslag van zijn ontdekkingsreis naar een insectenvriendelijk balkon in de Volkskrant. Daarop volgde afgelopen mei zijn boek “Het bijenbalkon“, over de missie om natuur aan te brengen in de stad. In deze lezing vertelt Caspar Janssen over zijn ervaringen, wat hij heeft gedaan en welke tips hij heeft om als je zelf aan de slag wilt gaan.

 

Na de lezing gaan we op pad in de Hortus. Tijdens de rondleiding nemen Hortusgidsen je mee langs de meer dan 4000 soorten plantende planten die groeien in de Hortus. Met al deze planten kan je de Hortus een biodiversiteitshotspot in Amsterdam noemen; er is voor ieder insect wel iets te vinden. Wat is de link tussen de planten en insecten in de Hortus, waarom komt op de ene bloem wel een hommel af en op de andere niet? Deze eigenschappen en de kracht van de symbiose tussen plant en dier komen aan bod.
 

tickets en meer informatie

De Zomeravond – Een balkon vol biodiversiteit vindt plaats op 26 augustus 2021 en duurt van 19:00 tot 20:30 uur. De zomeravond bestaat uit een lezing door Caspar Janssen en een rondleiding door onze Hortusgidsen.
Deelname aan dit avondprogramma kost €20,- inclusief gratis entree tot de Hortus.

Inschrijven? Deze lezing is momenteel helemaal uitverkocht.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.