Openingstijden vandaag 10:00 - 19:00 Koop tickets Menu

Workshop Microscopie

5 oktober

Ontdek wat je met het blote oog niet kan zien!

Hoe de vroegste microscopen tot stand kwamen is onduidelijk. Meerdere brillen- en lenzenmakers uit het begin van de 17e eeuw worden in verband gebracht met deze belangrijke ontdekking.
In de tweede helft van de 17e eeuw begon men met het onderzoeken van natuur door middel van microscopen. De bekendste onderzoeker uit die tijd was ongetwijfeld Antoni van Leeuwenhoek. Hij staat bekend als de vader van de microbiologie. Met zijn zelfgemaakte microscopen onderzocht hij van alles; spermacellen, luizeneitjes of bacteriën in tandplak.

Doe mee aan deze workshop en word zelf een ‘beginnend microbioloog‘. We leren alles over de achtergrond en de functies van een microscoop. We bekijken planten van over de hele wereld. Hoe zorg je er nou voor dat je een plantonderdeel goed kan zien onder de microscoop?

Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een plantpreparaat. Bestudeer en verwonder je over de bijzondere cel structuur van een gewone huis-tuin en keuken ui.

aanmelden en online tickets

Een interessante workshop voor de beginnend onderzoeker. Ervaring is niet nodig, alleen een nieuwsgierige houding!
De workshop is geschikt voor iedere onderzoeker vanaf 16 jaar.

De workshop microscopie is op 5 oktober in het Kaslokaal van 11:00 tot 13:30 uur. Deelname is €27,50, entree tot de tuin is gratis bij deelname.

Aanmelden? koop hier je tickets.
Voor vragen: communicatie@dehortus.nl