Openingstijden vandaag 10:00 - 19:00 Koop tickets Menu

Workshop Botanische prenten schilderen

31 juli

Bloemen en planten zijn een inspiratiebron voor veel kunstenaars en illustratoren. Zo ook illustrator Valesca van Waveren.

Op deze Hortus Zomeravond zoeken we samen naar mooie en inspirerende planten en bloemen in de Hortus om vervolgens aan de slag te gaan met een herbarium prent. Onder begeleiding van Valesca leer je verschillende technieken en materialen kennen en maak je je eigen botanische prent voor aan de muur. Laat je inspireren door al het groen in de Hortus!

Valesca van Waveren is illustrator en werkt vanuit haar studio in Amsterdam. Of het nu gaat om de wonderen van de natuur of het vinden van schoonheid in de onvolkomenheid van ons dagelijks leven, haar kleurrijke composities zijn opwekkend en inspirerend. Haar aquarellen en tekeningen worden regelmatig gebruikt in tijdschriften, boeken, behang, briefpapier, stof en verpakkingen.

tickets en meer informatie

De ‘Workshop Botanisch schilderen’ begint om 19:30 uur, deelname kost €40,- (inclusief koffie/thee, entree tot de tuin en materialen).

 

Aanmelden?  deze workshop is uitverkocht
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De workshop is geschikt voor iedereen die van kijken, van natuur en van schilderen houdt. Alle materialen zijn aanwezig en aan het eind van de avond ga je naar huis met een mooie prent op aquarelpapier en heel veel inspiratie.
De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken.