Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

vriendenlezing: zaden op wereldreis

8 oktober

Dit evenement is afgelopen.

Tijdens de vriendenlezing op 8 oktober gaan we al ‘reizend’ op zoek naar de meest bijzondere zaden ter wereld. Waar komen ze vandaan? En wat vertellen deze zaden ons over de verspreiding en groeiwijze van de plant?

Hiervoor bezoeken we diverse klimaten en kijken we naar soorten die daar voorkomen. Veel aandacht zal daarbij gaan naar tropische gebieden, omdat we daar de grootste biodiversiteit vinden. Maar ook gebergtes, woestijnen en gematigde gebieden komen aan bod. Zo zullen we onder andere naar het grootste zaad ter wereld kijken, de zeekokosnoot (Lodoicea maldivica), die nog maar op 2 eilanden van de Seychellen voorkomt. We bespreken diverse drijfzaden uit Zuid-Amerika die zich met golfstromen over de wereld verspreiden, waaronder het zeehart (Entada gigas). En we behandelen ook de kleine zaden van de hoogste boom ter wereld, de kustmammoetboom (Sequoia sempervirens).

Over de spreker

Sander Onsman is bioloog en eigenaar van Onszaden . Vanuit deze online winkel verkoopt hij honderden soorten zaden van over de hele wereld die mensen thuis kunnen opkweken. Met een deel van de opbrengst worden projecten ondersteund op het gebied van biodiversiteit.

 

Aanmelden

De lezing op 8 oktober 2021 vindt plaats in het Kaslokaal en is gratis voor Vrienden van de Hortus. De lezing  duurt van 15:30 tot 17:00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via het inschrijfformulier ovv uw naam en lidmaatschapnummer.

 

LET OP: Voor het deelnemen aan deze lezing heeft u – naast een aanmelding en uw Vriendenkaart – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.

 

Deelname is alleen voor Vrienden van de Hortus.