Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Vriendendag: Workshop Botanisch tekenen

17 november

Dit evenement is afgelopen.

Het is herfst en de plantenwereld toon zich niet alleen in vele kleuren, maar ook in de meest bijzondere vormen wanneer de bloemen uitgebloeid zijn, de zaaddozen zich vormen en bladeren opkrullen door uitdroging, Met het tekenen van planten leer je opnieuw kijken naar deze wereld.

Esmée Winkel is wetenschappelijk illustrator voor o.a. Naturalis Biodiversity Center en Hortus Botanicus Leiden. Speciaal voor de Vrienden van de Amsterdamse Hortus geeft zij een workshop waarin zij de kunst van haar vak deelt.

Deze workshop is alleen toegankelijk voor leden van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Hortus. Voor deelname wordt een tarief van 25 euro gevraagd.

 

Altijd al de geheime kneepjes van het vak willen leren van een professioneel botanisch illustrator? Dan is dit een mooie kans! Esmée geeft in deze 4  uur durende workshop uitleg over haar werk en over botanische tekenen. Tegelijkertijd gaan de deelnemers ook zelf aan de slag!  En daarbij zal Esmée persoonlijk advies en tips geven over tekentechnieken. Voor tekenmateriaal en plantmateriaal wordt gezorgd. Er is beperkt plaats zodat iedereen genoeg ruimte heeft en aandacht krijgt. Opgeven voor deze exclusieve workshop is verplicht, en vol is vol.

 

Esmée Winkel werkt als wetenschappelijk illustrator voor Naturalis Biodiversity Center en is ook regelmatig in de Hortus botanicus Leiden te vinden. Haar werk heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen zoals de Jill Smythies Medal van The Linnean Society of London en de Botanical Illustrator Award van de American Society of Botanical Artists.

 

Workshop 13.00 – 17.00 uur in de Laranjazaal.
Deelname €25 per persoon: dit bedrag moet vooraf overgemaakt worden op de rekening van Vriendenvereniging NL46INGB0000349168 o.v.v. Workshop Esmée. Daarbij moet een aanmelding via dit formulier gedaan zijn.