Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding: zelfverdediging bij planten

16 oktober - 17 oktober

Dit evenement is afgelopen.

Planten staan vaak stevig met hun wortels in de grond en kunnen om die reden hun vijanden niet ontvluchten. Als planten worden aangevallen moeten ze zich dus ter plekke verdedigen.

 

Planten zijn zeker niet weerloos, ze hebben allerlei methoden om zichzelf te verdedigen. Dat is wel nodig, want ze worden vaak bedreigd door  planteneters, plaaginsecten of parasieten. Ook extreme weersomstandigheden zoals droogte, vrieskou of stormen kunnen gevaarlijk zijn voor planten. Sommige planten beschermen zichzelf met stekels, of pijnlijke haren, waardoor ze onaantrekkelijk zijn om op te eten. Andere planten bevatten vergif of prikkende plantensappen.  En wist je dat sommige planten zelfs elkaar kunnen waarschuwen voor naderend gevaar? Planten zijn slimmer dan we meestal denken!

 

Wandel mee met de Hortusgids en leer meer over de verdedigingsmanieren van de planten in de Hortus.

meer informatie en tickets

De themarondleiding vindt plaats op 16 oktober en op 17 oktober en begint om 13:00 uur, deelname kost €5,- exclusief een entreeticket voor de tuin.

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Om deel te nemen aan een rondleiding hoef je geen ‘coronatoegangsbewijs’ te laten zien.