Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding: Planten in de wereldgeschiedenis

9 september - 10 september

Dit evenement is afgelopen.

Planten hebben diepe sporen achtergelaten in de geschiedenis van de wereld. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar in sommige perioden van de geschiedenis van de aarde namen planten zó veel van het broeikasgas CO2 op dat er heuse ijstijden ontstonden! In andere tijden hoopten dode planten zich massaal op en vormden op den duur steenkool. Dit werd later de basis voor het industrieel tijdperk. Of denk eens aan het handelstijdperk: de handel in planten en specerijen was een enorme bron van rijkdom.

En vergeet ook niet de talloze toepassingen van planten – materialen en producten die we nu onmisbaar achten! Zonder natuurrubber konden de eerste auto’s niet rijden; zonder plantaardige olie was er geen Palmolive zeep en zonder koffie bestonden er geen cafés!

Tijdens deze wandeling in de Hortus leggen de rondleiders allerlei verbanden tussen planten in de tuin en kassen en onze historie. Laat je verrassen door de rol van planten in de wereldgeschiedenis!

tickets en meer informatie

Deze themarondleiding vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. Beiden beginnen om 11:00 en duren ongeveer een uur. Deelname is €5,00 exclusief entree.

Aanmelden? Koop hier je ticket
Voor vragen:  communicatie@dehortus.nl