Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding – Ecologisch tuinontwerp

6 mei - 7 mei

Dit evenement is afgelopen.

Wat maakt ecologisch tuinontwerp zo anders? Bij ecologisch tuinontwerp kijk je niet alleen naar de vormgeving en indeling van je tuin, maar juist naar de samenhang tussen plant, bodem en dier. We gaan in op het bodemleven en hoe je insecten en vogels naar je tuin lokt. Kleine bloemetjes lokken bijvoorbeeld kleine bijtjes en de grote akelei is dan weer echt een hommellokker. Beplantingskeuze is dus een belangrijk aspect van de ecologie van de tuin.

Maar ook beleving is natuurlijk belangrijk; hoe zorg je voor een b(l)oeiende tuin in alle seizoenen, welke aanpassingen zijn nodig voor vogels, vlinders en bijen, wat is de rol van bomen en struiken, vaste planten, bodembedekkers en nog veel meer.

We vertellen het verhaal aan de hand van planten die we aantreffen in de tuin van de Hortus die groeien in diverse omstandigheden: zonnig, schaduwrijk, droog en moerassig.

lees meer

Deze themarondleiding vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 mei. Beiden beginnen om 11:00 en duren ongeveer een uur. Deelname is €5,00 exclusief entree.

Aanmelden? Koop hier je ticket
Voor vragen:  communicatie@dehortus.nl