Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding: Duurzaamheid in de Hortus

10 oktober - 11 oktober

Dit evenement is afgelopen.

De temperatuur op aarde stijgt, ook in Amsterdam zien we de gevolgen van ons opwarmende klimaat. Ondergelopen kelders bij extreme buien, mensen en dieren hebben last van de hitte, of schade aan het groen door lange droge perioden; allemaal gevolgen van extreem weer door klimaatverandering.

De verandering in ons klimaat zet ook de planten- en dierenwereld onder druk. Maar gelukkig zijn er ook soorten die verrassend flexibel kunnen zijn.
We bekijken een aantal plantsoorten in de collectie van de Hortus die het moeilijk hebben en andere soorten die zich goed aanpassen aan de veranderende leefomstandigheden.

Om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen is er ‘duurzame actie’ nodig. Tijdens deze rondleiding laten we zien wat de Hortus doet om het hoofd koel te houden.  Duurzaamheid betekent ook zuinig en zinnig omspringen met grondstoffen. In deze rondleiding laten we zien hoe de Hortus dat georganiseerd heeft. Laat je inspireren door de verhalen van onze rondleiders en leer wat jij zelf kan doen!

Aanmelden en online tickets

De themarondleiding vindt plaats op 10 oktober en op 11 oktober en begint om 14:00 uur, deelname kost €4,50 exclusief entree.

Aanmelden?  Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.