Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding april Surinaamse gebruiksplanten

20 april

Dit evenement is afgelopen.

Je kent ze vast wel van de groentekramen op Amsterdamse markten, of uit de exotische supermarkt: Kouseband, Tarot, Sopropo, Madame Jeanette, Antroewa. De bijzondere namen van deze Surinaamse groenten en specerijen wekken nieuwsgierigheid op naar het gebruik van deze planten en het land van herkomst.

Suriname is een groot land dat grotendeels bestaat ongerept tropisch regenwoud. Het regenwoud bevat een unieke flora van zeker 95% inheemse soorten. Daarnaast wordt het land bewoond door een mengeling van bevolkingsgroepen met ieder een eigen taal, cultuur en religie.

De combinatie van een hoge biodiversiteit en een grote culturele diversiteit heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan het gebruik van planten in Suriname. Er is een levendige uitwisseling van plantenkennis voor voedsel, medicijnen, onderdak, huishoudelijke spullen en spirituele doeleinden. In de Hortus staat een groot aantal van deze Surinaamse gebruiksplanten. In deze themarondleiding leert u meer  over de achtergrond van onder andere de Zwarte rijst, Begonia glabra, Canna indica, Pomtajer, Zuurzak, Surinaamse spinazie en Sopropo.

aanmelden en online tickets

De themarondleiding begint om 14:00 uur, deelname kost €4,50 exclusief entree.

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.