Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding: medicinale planten uit de tropen en subtropen – uitverkocht

11 september - 12 september

Dit evenement is afgelopen.

De Hortus Botanicus Amsterdam is ontstaan  als een medicinale plantentuin met vooral inheemse soorten. In de eeuwen daarna zijn er planten van over de hele wereld verzameld en toegevoegd aan de collectie. Vandaag de dag groeien er nog steeds een heleboel planten met een geneeskrachtige werking in de Hortus uit allerlei klimaatzones. Deze planten spelen vaak een belangrijke rol in de traditionele gezondheidszorg in het land van herkomst.

 

Tijdens deze themarondleiding wandel je samen met onze gidsen door de Hortus en maak je kennis met veel van deze soorten zoals de Wilde Knoffel uit Zuid-Afrika, de Eucalyptus uit Australië, de Moringa wonderboom uit India of  de Pina palmboom uit Brazilië & Suriname.

tickets en meer informatie

De themarondleiding vindt plaats op 11 september en op 12 september en begint om 13:00 uur, deelname kost €5,- exclusief een entreeticket voor de tuin.

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.