Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Online rondleiding – Koninklijke planten

23 april

Dit evenement is afgelopen.

Kom alvast in de stemming voor Koningsdag met de Online rondleiding – Koninklijke planten. 
In de collectie van de Hortus zijn verschillende koninklijke planten te vinden. Omdat ze iets te maken hebben met koninklijke families,  omdat ze door hun uiterlijk een koninklijke uitstraling hebben, of omdat ze een koninklijke naam hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan de Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa) of het Koninginnekruid (Eupatorium cannabinum).

Al in de 17e eeuw verzamelden koninklijke lieden exotische bloemen en planten in hun royale paleistuinen. Veel exotische planten zijn daardoor in Nederland geïntroduceerd door leden van verschillende vorstenhuizen. Sommige planten groeien na al die jaren nog steeds in Nederland, door verbeterde kweekprocessen en productietechnieken, anderen zijn het slechter vergaan. Door behoefte aan landbouwgrond en ruimte voor bebouwing worden sommigen in hun voortbestaan bedreigd.

In de Hortus vind je ze nog wel, de rondleider neemt je mee op deze koninklijke reis.

tickets en meer informatie

De Online rondleiding – Koninklijke planten vindt plaats op 23 april 2021 en begint om 13:00 uur, deelname kost €5,-.

De online rondleiding wordt via Jitsi gegeven. Je ontvangt de dag voor de rondleiding de benodigde informatie om in te loggen. Tijdens de rondleiding is er live de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Hortus gids.

 

Aanmelden? Koop je ticket online
Vragen via communicatie@dehortus.nl