Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Het carnivorenvak is geopend!

1 januari - 30 april

Dit evenement is afgelopen.

Heb jij het gloednieuwe carnivorenvak al gezien? Met carnivoren bedoelen we: vleesetende planten met een voorkeur voor natte, ondergelopen of anderszins flink vochtige én zure en voedingsarme grond.

De trouwe bezoeker weet waarschijnlijk dat het vorige carnivorenbed vlakbij de Drieklimatenkas lag, compleet met een klein vijvertje. Hier kwam helaas niet genoeg zon voor de planten en omdat de Drieklimatenkas een jaartje dichtgaat voor de verbouwing, werd het hoog tijd dat deze bijzondere plantengroep een nieuwe en vooral betere en prominentere plek krijgt in de tuin.

welke planten kun je er zien?

Het nieuwe bed voor de carnivoren is verhoogd zodat bezoekers de planten beter kunnen zien. Bovendien wordt er nu regenwater opgeslagen onder de beplanting. Er stroomt een klein beekje zodat het water in de vijver niet stilstaat. Soorten die je kunt bewonderen zijn bekerplanten (Sarracenia), zonnedauw (Drosera), vetblad (Pinguicula) en blaasjeskruid (Urtucularia). Daarbij groeien er ook verschillende soorten mossen (Sphagnum, Polytrichum) en spectaculaire moerasbloeiers, waaronder ook orchideeën! Er is veel aandacht besteed aan het habitat en de soortendiversiteit. We zijn enorm trots en blij met het resultaat, dat is behaald in dankbare samenwerking met Vosse Natuurlijke Tuinen. Kom je binnenkort kijken?