Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nieuwe plek voor carnivoren

7 augustus - 30 september

Dit evenement is bezig.

Schrik niet van het grote kale stuk aarde in onze tuin (voorheen het Thunberg-vak): binnenkort vind je hier een gloednieuw carnivorenbed! En met carnivoren bedoelen we: vleesetende planten met een voorkeur voor natte, ondergelopen of anderszins flink vochtige én zure en voedingsarme grond.

Deze plek in de tuin is perfect voor vleesetende planten, omdat hier veel zon komt – en daar houden deze groene insectenvreters van. De oplettende bezoeker weet waarschijnlijk dat het huidige carnivorenbed vlakbij de Drieklimatenkas ligt, compleet met een klein vijvertje. Omdat de Drieklimatenkas volgend jaar dichtgaat wegens de verbouwing, werd het hoog tijd dat deze bijzondere plantengroep een nieuwe en vooral betere en prominentere plek krijgt in de tuin.

welke planten kun je verwachten?

Het nieuwe bed voor de carnivoren wordt verhoogd zodat bezoekers de planten beter kunnen zien. Bovendien kan er dan ook regenwater worden opgeslagen onder de beplanting. Er komt een klein beekje zodat het water in de vijver niet stilstaat. Soorten die je kunt verwachten zijn bekerplanten (Sarracenia), zonnedauw (Drosera), vetblad (Pinguicula) en blaasjeskruid (Urtucularia). Daarbij komen er ook verschillende soorten mossen (Sphagnum, Polytrichum) en spectaculaire moerasbloeiers, waaronder ook orchideeën. Er wordt veel aandacht besteed aan het habitat en de soortendiversiteit.

De werkzaamheden zullen worden afgerond in september. Dit alles doen we in samenwerking met Vosse Natuurlijke Tuinen. Kom je binnenkort kijken?