Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Live lunchwandeling

25 februari - 11 maart

Dit evenement is afgelopen.

De Hortus is tijdelijk gesloten. Om onze bezoekers toch nog hun dagelijkse dosis Hortus te kunnen geven, hebben we iets leuks bedacht; een LIVE Lunchwandeling onder begeleiding van onze Hortusgidsen. We hopen het thuis blijven toch iets leuker en groener te maken!

 

De Hortus in Amsterdam werd in 1638 opgericht als Hortus Medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld. Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, maar mede dankzij het mondiale netwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie breidde de collectie zich in de 17e eeuw snel uit met exotische sierplanten. Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Maar ook de gebouwen, inmiddels rijksmonumenten, beschrijven stuk voor stuk een deel van de Amsterdamse geschiedenis.

 

Wil jij tijdens je lunchpauze even digitaal door de Hortus wandelen en meer leren over de collectie? Dat kan!

tickets en meer informatie

De LIVE Lunchwandeling vindt plaats op:

4 maart 2021 om 12:00 uur
11 maart  2021 om 12:00 uur

De online rondleiding wordt via Jitsi gegeven, Jitsi is vergelijkbaar met Zoom en werkt gewoon in uw Browser zoals Chrome, Edge of Safari. U ontvangt de dag voor de rondleiding de benodigde informatie.

Om deze digitale lunchwandeling mogelijk te maken vragen wij een klein bedrag voor deelname a €2,50.

 

Aanmelden? Koop je ticket online
Vragen via communicatie@dehortus.nl

 

Interesse in eenzelfde online rondleiding voor collega’s of met een groep vrienden? Dat kan! Neem contact met ons op via communicatie@dehortus.nl om te informeren naar de mogelijkheden.