Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: expeditie Dracaena – uitgesteld

25 november

Dit evenement is afgelopen.

* Vanwege de huidige coronamaatregelen hebben wij moeten besluiten dit Nachtcollege uit te stellen. Deelnemers ontvangen hierover een e-mail. 

De Hortus Nachtcolleges gaan dit jaar over bijzondere (kamer)plantenfamilies. In dat rijtje kan Dracaena natuurlijk niet missen! De Dracaena, ook bekend als drakenbloedboom, is al jaren een populaire kamerplant voor in huis of op kantoor. Makkelijk in de verzorging; een ideale groene vriend dus.

Maar Dracaena is veel meer dan alleen de ‘bekende’ bonte kamerplant die de wereld veroverd heeft. Dracaena is een geslacht van ongeveer 120 soorten bomen en succulente struiken. Wat maakt het zo speciaal en welke soorten kom je niet in de huiskamer tegen, maar alleen in de natuurlijke habitat?

over de spreker

Wetenschapper en botanicus Theo Damen doet al jaren onderzoek doet naar deze plantenfamilie en noemt zichzelf dan ook een Dracaena-fanaat. Hij is op verschillende expedities geweest door Gabon om meer te weten te komen over de verschillende soorten van de Dracaena aldaar. In 2018 beleefde Damen een wereldprimeur: in de plantencollectie van Burgers’ Zoo ontdekte hij een nog niet eerder beschreven soort. Hij gaf de soort de naam Dracaena bushii.

 

aanmelden

Dit Nachtcollege vindt plaats op  donderdag 25 november 2021.
Inloop vanaf 19.30 uur. Het college begint om 20:00 en duurt tot 21:30 uur. Deelname bedraagt €15,00 (inclusief gratis entree tot de Hortus). Op vertoon van een vrienden / studentenkaart kost het college €12,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen: communicatie@dehortus.nl.

 

LET OP: Voor het deelnemen aan dit Nachtcollege heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.