Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

uitgesteld – Lenteavond: Mens en natuur in contact

23 april

Dit evenement is afgelopen.

Wegens de aangescherpte maatregelen rond het Coronavirus kan de activiteit Lenteavond: Mens en natuur in contact op 23 april helaas niet plaatsvinden. Deze activiteit is uitgesteld tot een nader te bepalen datum,  wij nemen persoonlijk contact met alle deelnemers op.

De lenteavonden in de Hortus bestaan uit een lezing en een wandeling door de tuin.

Onze vrije tijd brengen we  graag door in de natuur. En voor natuurorganisaties zoals de Hortus en het Amsterdamse Bos is dit contact met natuur deel van de educatie. Maar in hoeverre is dit contact, als dat steeds massaler wordt, nog goed voor de natuur zelf? Spreker op deze avond is  Abe van het Wout, boswachter/ecoloog van het Amsterdamse Bos.

aanmelden en online tickets

Enerzijds willen we mensen in contact brengen met de natuur, bijvoorbeeld in de Hortus en het Amsterdamse bos. Anderzijds is het voor de natuur vaak beter als de mens er niet mee in contact komt. Hoe gaan we om met dit spanningsveld, hoe zorgen we ervoor dat planten en dieren op hun gemak zijn en de mens kan genieten van de natuur?

Abe van het Wout, boswachter/ecoloog van het Amsterdamse bos vertelt over dit spanningsveld, met voorbeelden uit het Amsterdamse bos en daarbuiten. Wat is zijn rol als boswachter/ecoloog en met welke uitdagingen heeft hij te maken?

In de rondleiding duiken we in het contact tussen planten onderling en plant, dier en mens. Welke vormen van communicatie gebruiken planten om elkaar, dieren en mensen aan te trekken of juist af te weren? En wat maakt een Hortus eigenlijk anders dan een bos als het gaat om het contact met de natuur en hoe houden we hier rekening mee?

 

De lenteavond duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:30, start programma 20:00. Deelname bedraagt €20,- inclusief entree tot de Hortus en een drankje. Op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart van de Hortus kost de lenteavond €17,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.