Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortusweekend – Planten op reis

17 september - 18 september

Dit evenement is afgelopen.

We sluiten het zomerseizoen af met het Hortusweekend! Met kunstzinnige workshops, een verhalenverteller en extra aandacht voor het winkelaanbod.

 

Er zijn twee workshops Reizend Tekenen: Kies je voor een tekenavontuur in de jungle of een meer uitdagendere workshop tekenen met de fineliner? Voor de jongere bezoekers is er een Verhalenverteller die op meeslepende wijze planten-op-reis-verhalen komt vertellen.

 

programma

 

zaterdag & zondag | hortuswinkel

De Hortuswinkel pakt uit! Tijdens het Hortusweekend vind je extra aanbod in en rondom de Hortuswinkel. Denk aan het reguliere aanbod en tel daar een heleboel groens bij op, van gieters en tuingereedschap tot duurzame planten en bollen om zelf te planten. Een walhalla voor de plantenliefhebber!

de hele dag

 

zaterdag 17 & zondag 18 september | workshops reizend tekenen

Teken jouw eigen jungle
Jolien van Studio Stunner leert je in deze botanische tekenworkshop op een leuke manier planten tekenen. Aan de hand van schetsen bouw je jouw tekening met verschillende lagen en materialen op. Jolien laat je zien hoe je diepte en details creëert en hoe je jouw droomjungle zo weelderig mogelijk op papier zet. Met de basistechnieken die je je in deze workshop eigen maakt, kun je al je favoriete planten straks op papier zetten! De workshop is geschikt voor beginners.
Zaterdag 10:30-13:00 uur | 40,- | meer info & tickets

 

Reis mee langs de lijn van tak, blad en bloem
Maartje van den Noort maakt prachtige plantenkunst. Op verschillende soorten papier maak je met een fineliner prachtige bloem- en plantportretten. Iedere deelnemer krijgt een eigen mapje waarin je je eigen tekeningen mee kunt nemen. Deze workshop is geschikt voor mensen met enige ervaring.
Zondag 10:30-13:00 uur | 40,- | meer info & tickets

 

 

zondag 18 september | reisverhalen in de kas

Bastiaan de Zwitser vertelt!
Van ‘Sjaak en de bonenstaak’ uit Engeland tot aan ‘De Maismoeder’ uit Mexico, verhalen over planten vind je over de hele wereld. Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser nodigt je uit om naar de mooiste verhalen te komen luisteren en zo planten op een leuke manier opnieuw te leren kennen. Elk uur start er een nieuw verhaal! Geschikt voor kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar.

15:00 tot 18:00| 10,- inclusief entree | meer info & tickets