Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus by Night – afgelast

19 december - 2 maart

Dit evenement is afgelopen.

* Helaas moet de Hortus, in verband met de verlengde lockdown, de poort nog tot 2 maart 2021 gesloten houden. Wij hoopten het evenement Hortus by Night te verplaatsen naar het vroege voorjaar van 2021. Helaas blijkt dit nu niet mogelijk te zijn. De Hortus by Night editie 2020/2021 gaat dus definitief niet door. Bezoekers met een kaartje voor dit evenement ontvangen hierover bericht per e-mail.

 

Duizenden glinsterende lichtjes in de tuin nemen je mee op een betoverende winterwandeling. In de kleurrijk verlichte kassen loop je langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Opwarmen na de wandeling kan met een kopje warme chocolademelk of glühwein rond het kampvuur.

 

Tijdens de Hortus by Night avonden is de tuin open tot 22:00 uur!
De Hortus by Night avonden zijn dit jaar op:
19, 20, 21, 22, 23 december 2020
26, 27, 28, 29, 30 december 2020
2, 3 januari 2021
Gesloten op eerste kerstdag en oud&nieuwjaarsdag.

 

Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een online reservering te maken. Entreekaarten zijn te koop in de ticketshop.

 

Veilig bezoek aan de Hortus

In verband met de maatregelen rond het coronavirus, kunnen wij elk uur een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Om de Hortus te bezoeken is het daarom verplicht een starttijd van bezoek te reserveren; binnen deze 30 minuten kan u de tuin betreden, daarna mag u in de Hortus blijven zolang u wilt. De Hortus by Night verlichting gaat aan van 17:00 tot 22:00 uur.

 

Hortus by Night programma

Tijdens de winteravonden kan je een boel  leren over de planten in de Hortus. Met de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ wandelroutes in de Hortus-app ontdek je de nachtbrakers van het plantenrijk. Lees meer over de wandelroute Nacht en Winter of de Nachtsafari (leuk voor kinderen 7 – 12 jaar).

 

Voor bezoekers die de donkere tuin nog beter willen beleven, start er iedere avond een avondrondleiding onder begeleiding van een Hortusgids. Lees meer over de Hortus by Night rondleiding.

 

 

Hortus by Night wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds. De winterverlichting is ontworpen door CityAura en studio ISOTOOP.