Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

Hortus by Night – uitgesteld

19 december - 9 februari

Dit evenement is bezig.

*Het winterevenement Hortus by Night kan helaas niet meer plaatsvinden in het jaar 2020. Het evenement wordt verschoven naar het vroege voorjaar, wanneer het weer mogelijk is. Nieuwe datum zal z.s.m. op onze website en sociale media bekend gemaakt worden.

 

Duizenden glinsterende lichtjes in de tuin nemen je mee op een betoverende winterwandeling. In de kleurrijk verlichte kassen loop je langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Opwarmen na de wandeling kan met een kopje warme chocolademelk of glühwein rond het kampvuur.

 

Tijdens de Hortus by Night avonden is de tuin open tot 22:00 uur!
De Hortus by Night avonden zijn dit jaar op:
19, 20, 21, 22, 23 december 2020
26, 27, 28, 29, 30 december 2020
2, 3 januari 2021
Gesloten op eerste kerstdag en oud&nieuwjaarsdag.

 

Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een online reservering te maken. Entreekaarten zijn te koop in de ticketshop.

 

Veilig bezoek aan de Hortus

In verband met de maatregelen rond het coronavirus, kunnen wij elk uur een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Om de Hortus te bezoeken is het daarom verplicht een starttijd van bezoek te reserveren; binnen deze 30 minuten kan u de tuin betreden, daarna mag u in de Hortus blijven zolang u wilt. De Hortus by Night verlichting gaat aan van 17:00 tot 22:00 uur.

 

Hortus by Night programma

Tijdens de winteravonden kan je een boel  leren over de planten in de Hortus. Met de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ wandelroutes in de Hortus-app ontdek je de nachtbrakers van het plantenrijk. Lees meer over de wandelroute Nacht en Winter of de Nachtsafari (leuk voor kinderen 7 – 12 jaar).

 

Voor bezoekers die de donkere tuin nog beter willen beleven, start er iedere avond een avondrondleiding onder begeleiding van een Hortusgids. Lees meer over de Hortus by Night rondleiding.

 

 

Hortus by Night wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds. De winterverlichting is ontworpen door CityAura en studio ISOTOOP.