Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Historische wandeling Plantage

15 juli - 17 juli

Dit evenement is afgelopen.

Ontdek tijdens deze Historische wandeling meer dan 375 jaar historie aan de hand van monumentale plekken in en rond de Hortus.  De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Sinds 1682 ligt  De tuin ligt aan de Plantage Middenlaan, in de Plantagebuurt.

Toen de Hortus op deze plek in de Plantage kwam, was  dit nog de groene buitenring van Amsterdam. Ondertussen is de Hortus ingehaald door de stad, maar op veel plekken vinden we nog herinneringen aan de bewogen geschiedenis. De Hortus en haar omgeving kent veel monumenten; natuurlijk gebouwen maar ook historische bomen die Napoleon nog voorbij hebben zien komen!

De gids neemt je deze Historische wandeling mee door en rond de Hortus.

tickets en meer informatie

De Themarondleiding – Historische wandeling vindt plaats op 15 juli om 19:00 uur (uitverkocht) en op 17 juli om 13:00 uur, deelname kost €5,- exclusief entree tot de tuin.

Aanmelden? Bestel uw ticket hier.

Vragen via communicatie@dehortus.nl

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Voor een rondleiding geldt; maximaal zes personen per groep en 1,5 meter afstand houden.