Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Evolutiecursus: van alg tot orchidee

20 augustus - 10 september

Dit evenement is afgelopen.

Een vierdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Aan de hand van de levende plantencollectie van de Hortus ga je door miljoenen jaren geschiedenis. Je zult zien dat de evolutie van de planten zeer sterk samenhangt met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijg je door de verhalen van Arend Wakker een goed beeld van de evolutie: van een minuscule groene alg tot een bloeiende orchidee.

 

Deze cursus wordt gegeven door Arend Wakker van Open Oog producties. Arend Wakker is van origine geoloog en heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider. Open Oog producties biedt avontuurlijke wandelingen, natuurexcursies en informatieve lezingen.

tickets en meer informatie

De cursusdagen vinden plaats op 20 en 27 augustus en op 3 en 10 september. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 10.30-13.30 uur.
Deelname € 100,- inclusief literatuur.

 

Aanmelden? Koop je tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.