Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

De Ontdekking van de Planten

1 september - 16 september

Dit evenement is afgelopen.

Een boeiende en verdiepende cursus over de historie van de relatie tussen mens en plant. Van het oerwoud waar onze voorouders eten, huisvesting en een leefwereld vonden, tot wat het belang is van biodiversiteit voor onze huidige behoefte aan voedselgewassen. We leren hoe mensen in de verschillende tijden heel anders aankeken tegen de natuur rondom hen heen. En hoe sterk onze technologische samenleving afhankelijk is en blijft van de plantenwereld.

De cursus bestaat uit 6 lezingen, die plaatsvinden op de zondagmiddagen 1, 8, 15, 22, 29 september en 6 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur.

aanmelden en online tickets

De centrale vraag bij deze lezingen is waar onze plantenkennis vandaan komt, hoe deze kennis wordt doorgegeven en hoe deze zich ontwikkeld. De lezingen duren van 14.00 en 16.00 uur.

1 september: Planten uit het oerwoud.
8 september: De eerste landbouw.
15 september: De oudste tuinen.
22 september: Medicinale planten. (+ tuinbezoek)
29 september: De opkomst van de wetenschap. (+ tuinbezoek)
6 oktober: Het belang van plantenkennis in de moderne wereld.

 

Deelname is €130-. Entree tot de tuin is gratis bij deelname aan de cursus. Aanmelden? koop hier je tickets.

 

Deze cursus wordt gegeven door Arend Wakker van Open Oog producties. Arend Wakker is van origine geoloog en heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider. Open Oog producties biedt avontuurlijke wandelingen, natuurexcursies en informatieve lezingen.

Voor vragen communicatie@dehortus.nl