Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Collegetour #1 – Wat gebeurt er in de bodem? Met o.a. de makers van Onder het Maaiveld

7 mei

Dit evenement is afgelopen.

Wist je dat planten stiekem een heleboel uiteenlopende relaties hebben met allerlei verschillende organismen? Daarbij kun je denken aan planten onderling, maar ook aan dieren en schimmels. Voor deze eerste aflevering van onze Botanische Collegetour-reeks duiken we de bodem in. Samen met het publiek gaan we in gesprek met verschillende boeiende gasten en kijken we naar wat er allemaal gebeurt onder onze voeten. En wat is eigenlijk het effect van al die geheime plantrelaties met het bodemleven op ons mensen? Te gast zijn onder andere de makers van de schitterende film Onder het Maaiveld, Dr. masharu – oprichter van het Museum van Eetbare Aarde – en ecoloog Martijn Bezemer (Universiteit Leiden).

 

De Botanische Collegetour is een interviewprogramma dat plaatsvindt in de Palmenkas van de Hortus Botanicus in Amsterdam. Omringd door eeuwenoude palmen en cycadeeën verwelkomt ieder college nieuwe inspirerende wetenschappers, ondernemers en makers met elk hun eigen visie op de natuur en de relatie tot de mens.

aanmelden en meer informatie

Voorafgaand aan de Collegetour is het heerlijk vertoeven op het terras van ons Hortus Café. Kom genieten van een biologische lunch of een verfrissend drankje.
Heb je de film nog niet gezien? Op zondag 30 april is er een vertoning van Onder het Maaiveld in Cinecenter. Met de promocode HORTUS activeer je een speciale korting!


Programma

15.00-16.30u Collegetour in de Palmenkas

Aanmelden en tickets (let op: een ticket voor de Collegetour is exclusief entree. Studenten krijgen korting).