Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Afscheidstour: Drieklimatenkas

17 februari - 18 februari

Dit evenement is afgelopen.

Let op: deze Tour is helaas uitverkocht!

Op 26 februari 2024 sluit onze huidige Drieklimatenkas. De kas zal een jaar lang gesloten zijn voor de verbouwing en nodige verduurzaming. Dit is je laatste kans om de kas te bezoeken!

 

Er zijn maar weinig plekken waar je vanuit de subtropen via de woestijn direct de tropen in kan lopen… De Drieklimatenkas (na de verbouwing: Klimatenkas) is een echte blikvanger in de tuin en vooral daarbuiten.

tickets en meer informatie

De kas werd in 1993 gebouwd en moet nu hoognodig gerenoveerd worden; een moment dat de Hortus aangrijpt om de kas – geheel in lijn met de eigen missie – duurzaam te vernieuwen en in te richten met een belangrijk educatiedoel. In 2025 wordt de grote kas aan de nieuwe Herengracht de eerste duurzame, gasloze publiekskas van Nederland, en de enige plek waar het belang van plantenbiodiversiteit en de relatie met klimaat wordt verteld. In juni 2025 zal de Klimatenkas weer opengaan. De rest van de tuin en kassen blijft in de periode gewoon open.

 

Op de website van de kas is meer te lezen over dit project. Voor nu: grijp je kans en geniet nog héél eventjes van de warme tropen, de rustgevende woestijn en de heerlijk geurende subtropen.

Deze afscheidstour vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 februari. Beiden beginnen om 13:00 en duren ongeveer een uur. Deelname is €5,00 exclusief entree.

Aanmelden? Koop hier je ticket
Voor vragen:  communicatie@dehortus.nl