Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Vriendendag: lezing Louise Fresco

1 november

Dit evenement is afgelopen.

Let op: deze lezing zit vol.

Op maart 2023 werd Louise O. Fresco uitgenodigd om het essay voor de Maand van de Geschiedenis te schrijven. In Kruiden, kokkels en kippen. Wetenschap als ontdekkingsreis beschrijft zij de meestal ongeplaveide of zelfs onherbergzame weg naar wetenschappelijke ontdekkingen. George Rumphius is een van de twee hoofdpersonen in het essay. Geteisterd door tegenslagen documenteerde hij op verbluffende wijze als eerste de plantenrijkdom van Ambon.

Op 1 november geeft Louise O. Fresco een lezing over haar essay speciaal voor Vrienden van de Hortus. Entree is gratis, maar inschrijving is beperkt.

lees meer

Slechts zelden komen deze ontdekkingen tot stand door een eenmalige geniale ingeving. Veel vaker gaat het om hard werk, gelukte en mislukte experimenten, dwaalsporen en toeval. Georg Rumphius was een Duitse amateurbioloog in dienst van de VOC die ondanks de dood van zijn vrouw en dochter bij een aardbeving, blindheid, het verlies van zijn manuscripten bij een grote brand én het zinken van het schip met de exemplaren van zijn Kruidboek postuum toch wereldberoemd werd en later Linnaeus zou inspireren.

Lezing 1 november: Georg Rumphius en zijn Kruidboek
Locatie: Laranjazaal
Aanvang: 14.30 uur
Deur open: vanaf 14.00 uur

Aanmelden via dit formulier