Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Lentespeurtocht: (W)ondergrondse wereld

22 april - 7 mei

Dit evenement is afgelopen.

Heb je er ooit aan gedacht om op speurtocht te gaan onder je voeten? Je ziet het niet meteen, maar het barst onder de grond van het leven. Plantenwortels, schimmeldraden, regenwormen, pissebedden, mollen, duizendpoten en een heleboel ander gekrioel! Er wordt samengewerkt, geruzied en gejaagd. Dit kun je niet allemaal met het blote oog zien, maar je kunt wél de resultaten zien. Is de bodem gezond en vol met leven? Dan groeien en bloeien planten extra hard. Is de bodem niet gezond of niet bereikbaar voor de plant? Dan groeien ze minder goed, of bedenken ze iets slims om toch te overleven! Ontdek in de Hortus wat er groeit, kruipt, springt en glibbert en hoe planten overleven in barre omstandigheden.

Verder de diepte in?

Ga op speurtocht met een Hortusgids en ontdek de (w)ondergrondse wereld van dichtbij. Bekijk een pissebed onder de loep, laat een worm over je hand glijden en zie hoe een vleesetende plant zijn prooi vangt.

 

  • Datum: dinsdag 2 mei & donderdag 4 mei 
  • Tijden: 10:30-11:30
  • Locatie: tuin & kassen
  • Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
  • Prijs: €3,50 exclusief entree

lees meer

Deze speurtocht is gratis af te halen bij de portier! Geschikt voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. De speurtocht loopt door de tuin en door de kassen.

Wil je liever meelopen met de Hortusgids op dinsdag 2 mei of donderdag 4 mei?

Reserveer hier je plekje!