Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

Buiten/naschoolse opvang

BSO en NSO

Groepen van de BSO en NSO zijn (na aanmelding) van harte welkom in de Hortus. Voor kinderen van alle leeftijden is de Hortus een belevenis. Hier voelen zij de vochtige warmte van de tropische jungle, waar ze vanaf een slingerpaadje tussen de planten de waterval kunnen zien. Ze ervaren alle Nederlandse seizoenen in de buitentuin. Ze ruiken de droge zandgrond tussen de cactussen in de woestijnkas. En in onze kleine vlinderkas vormen de tropische vlinders een eindeloos schouwspel. Leest u alstublieft voor uw bezoek de onderstaande voorwaarden goed door. Aanmelden is verplicht. De entreeprijs bedraagt € 4,50 per kind, ongeacht de leeftijd. Begeleiders hebben gratis entree. Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie via educatie@dehortus.nl of 020–7025 430.

Zeldzaam speurtocht

Een bezoek aan de Hortus is voor kinderen het allerleukst als er een programma wordt gevolgd dat de planten tot leven brengt. Daarom is er een speciale (gratis) speurtocht voor BSO-groepen: ‘Zeldzaam!’. In deze speurtocht staan 10 zeldzame en bijna uitgestorven planten in de schijnwerpers. Over elke plant doen de kinderen een ontdekking. De groepsopdrachten en spelletjes die in het boekje staan, maken de tocht tot een leuke ontdekkingsreis voor de hele groep, ongeacht de leeftijd van de kinderen. De speurtocht kan gedaan worden zonder begeleiding van de Hortus. Uiteraard wel onder de vaste voorwaarden (zie hieronder) van (o.a.) 1 begeleider bij maximaal vijf kinderen.

Andere speurtochten of rondleidingen

Behalve de Zeldzaam speurtocht is er elke vakantie een (gratis) seizoensspeurtocht (bekijk deze in het actuele aanbod). De speurtochten zijn meer gericht op individuele kinderen i.p.v. op groepen. maar met hulp kunnen deze ook in groepjes gemaakt worden. Natuurlijk kunt u ook een rondleiding met een echte gids voor de kinderen bespreken. In kleine groepjes (5 kinderen per gids) ontdekken zij dan de leukste, stoerste, spannendste en verbazingwekkendste planten. Een rondleiding kost € 17,50 per gids, duurt ongeveer een uur en moet minimaal twee weken van tevoren worden aangevraagd. In dit geval hoeft u zelf niet voor eigen begeleiders per groepje van vijf te zorgen.

Voorwaarden

Wij vragen u rekening te houden met de volgende punten:

  • Reserveren is verplicht. U meldt zich van tevoren telefonisch of per email aan bij de afdeling educatie.
  • Er kunnen maximaal 30 kinderen tegelijkertijd de Hortus bezoeken.
  • In de Hortus zijn geen speeltoestellen, grasveld en picknicktafels aanwezig. De collectie planten is kwetsbaar. De Hortus is daarom geen geschikte plek om te spelen of uitgebreid te picknicken. In het Wertheimpark aan de overkant van de straat is het grasveld hiervoor wel geschikt.
  • Tijdens het bezoek moeten de kinderen in groepjes van maximaal vijf worden verdeeld, elk met een eigen begeleider. De Hortus is een kleine, volle tuin. Door de groepen klein te houden, blijven alle kinderen betrokken bij wat er te zien en te vertellen is, en zullen ze meer plezier aan het bezoek beleven. De groepen dienen zich te verspreiden over de tuin; clustering heeft een nadelig effect op de beleving en op de veiligheid van zowel de kinderen als onze collectie.

In de tuin gelden een aantal regels, die de kinderen en hun begeleiders van tevoren goed moeten kennen:

  1. Bezoekers gaan respectvol met de planten om. Ze mogen de planten bewonderen, maar niet aanraken. Een groot aantal planten is zo kwetsbaar dat ze ziek worden of zelfs dood gaan als ze aangeraakt worden. Daarnaast is er een aantal planten met stekels, giftig sap of giftige bessen.
  2. Bezoekers wandelen op de paden. Rennen, in het grind schoppen of van het pad afgaan zijn niet toegestaan.
  3. Kinderen vallen onder verantwoordelijkheid van de begeleiders en blijven dicht bij hen in de buurt.
  4. In de Vlinderkas is maximaal 1 groep (maximaal 5 kinderen) tegelijk aanwezig. De vlinders zijn zeer kwetsbaar en kunnen slecht tegen harde geluiden. De vlinders en hun eten mogen niet worden aangeraakt.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie via educatie@dehortus.nl of 020 – 7025 430.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.