Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Rondleidingen op aanvraag

1 januari - 31 december

Dit evenement is bezig.

U kunt ook een eigen rondleiding voor uw gezelschap op maat en op een door uw gewenst tijdstip boeken. Per rondleider kunnen er maximaal 8 personen mee, de totale groepsgrootte voor een gelijktijdige rondleiding is 24 personen. De prijs per rondleider is € 50,- (excl entreegelden). Voor huurders van de Oranjerie is dat € 50,- per rondleider.

De algemene rondleiding vertelt over de historie van de Hortus en de plantencollecties. Het is ook mogelijk om de rondleiding aan te passen op uw persoonlijke interesses. Zo zijn er thematische rondleidingen waarbij de nadruk ligt op onderwerpen zoals medicinale planten, bomen, de kassen (handig voor als het regent!), maar ook religie, de liefde of de evolutie. Rondleidingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Een rondleiding duurt 1 uur, afwijkende tijden en talen zijn mogelijk in overleg.

Rondleidingen dient u minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen via rondleidingen@dehortus.nl.

Voor scholen
Het scholentarief voor een rondleiding is € 17,50 per rondleider exclusief entree, dit geldt voor basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang. Zie hiervoor ook onderwijspagina

Onderwerpen

Er zijn verschillende thema’s mogelijk, mocht u zelf een idee hebben voor een thema of willen weten wat mogelijk is neem dan alstublieft contact met ons op. Mogelijke onderwerpen zijn:

Highlights van de Hortus
Duurzaamheid
Biodiversiteit
Stinzenplanten (voorjaar)
Eetbare planten
Planten en drugs
Genotsplanten: suiker, koffie, thee en cacao
De geneeskracht van planten (Medicinale planten).
In oorlog en liefde… (Bruiloftsrondleiding).
Planten en geur- en smaakstoffen
Zuid-Afrikaanse planten
Tropische planten
Bijbelse en Mythologische planten