Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Rondleidingen op aanvraag

1 januari - 31 december

Dit evenement is bezig.

U kunt ook een eigen rondleiding voor uw gezelschap op maat en op een door uw gewenst tijdstip boeken. Per rondleider kunnen er maximaal 15 personen mee, de totale groepsgrootte is maximaal 60 personen. De prijs per rondleider is € 70,- (excl entreegelden). Voor huurders van de Oranjerie is dat € 45,- per rondleider.

De algemene rondleiding vertelt over de historie van de Hortus en de plantencollecties. Het is ook mogelijk om de rondleiding aan te passen op uw persoonlijke interesses. Zo zijn er thematische rondleidingen waarbij de nadruk ligt op onderwerpen zoals medicinale planten, bomen, de kassen (handig voor als het regent!), maar ook religie, de liefde of de evolutie. Rondleidingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Een rondleiding duurt 1 uur, afwijkende tijden en talen zijn mogelijk in overleg.

Rondleidingen dient u minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen via 020- 7025404 op dinsdag, woensdag, donderdagmiddag en vrijdag. U kunt ook een e-mail sturen naar rondleidingbeheer@dehortus.nl

Voor scholen
Het scholentarief voor een rondleiding is € 17,50 per rondleider exclusief entree, dit geld voor basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang. Voor kinderen hanteren we kleinere groepen per rondleider. Zie hiervoor ook onderwijspagina

Onderwerpen

NB: U betaalt altijd voor het aantal rondleiders dat u van te voren besteld heeft, ook al komt u met minder personen dan gepland. De kleinere groep wordt dan toch verdeeld over het aantal opgeroepen rondleiders.

Er zijn verschillende thema’s mogelijk, mocht u zelf een idee hebben voor een thema of willen weten wat mogelijk is neem dan alstublieft contact met ons op. Mogelijke onderwerpen zijn:

De geneeskracht van planten (Medicinale planten).
In oorlog en liefde… (Bruiloftsrondleiding).
Bomen.
Stinzenplanten (voorjaar).
Eetbare planten.
Planten en drugs.
Genotsplanten: suiker, koffie, thee en cacao.
Planten en geur en smaakstoffen.
Koloniale planten uit de tijd van de VOC.
Zuid-Afrikaanse planten.
Tropische regenwoud.
Bijbelse en Mythologische planten