Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortusmagazine 2020

Hortus magazine 2020

Ieder jaar publiceert de Hortus haar Hortusmagazine. Deze is ook online. Vrienden van de Hortus ontvangen dit magazine in december op hun postadres. De meeste recente digitale versie kunt u hier lezen (klik vooral op [] voor full screen):

Hortusmagazine en duurzaamheid

Wij hebben als Hortus de bewuste keuze gemaakt om, in plaats van de Hortuskranten die vroeger vier keer per jaar naar Vrienden werden verstuurd, 1 maal per jaar een mooi magazine te maken: een bewaarblad, waar men vaker in kijkt en in kan teruglezen. Dat leek ons duurzamer dan meerdere kranten (en meerdere verzendtransporten) die snel weer de papierbak ingaan. De opdracht aan de drukker is altijd om zo milieuvriendelijk mogelijk materiaal te gebruiken. Daarnaast proberen we, gezien de snelle innovaties en veranderingen in de markt, elk jaar naar betere papiersoorten te kijken.

Het magazine wordt verstuurd in biofolie. Het logo op de folie staat voor het bedrijf TUV Austria, en het vertelt dat de folie in de compost mag en anders altijd in de GFT. Zie voor meer informatie het programma GroenLicht van BNN.