Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Wat gaan we doen

Een vernieuwde kas

De Drieklimatenkas van de Hortus stamt uit 1993. Een iconisch gebouw dat een publiekstrekker werd en bezoekers de leefomgeving van planten in verschillende klimaten laat beleven. Na 30 jaar wordt deze kas vernieuwd. En wel zo duurzaam mogelijk met het doel deze CO2 neutraal te laten werken. De kas krijgt isolerende wanden, een duurzaam dak van ETFE, er komen leidingen voor hergebruik van (regen)water en energiezuinige klimaatsystemen.

Ook wordt de inrichting van de Drieklimatenkas vernieuwd om het verhaal van biodiversiteit en klimaat te kunnen vertellen. Hiervoor worden het tropische deel en het subtropische deel omgewisseld. Het thema subtropisch wordt toegespitst tot Kaaps. Het Kaapse Florarijk kent een uitzonderlijk rijke biodiversiteit. Bovendien is de Kaapse collectie een van de oudste en belangrijkste collecties van de Hortus. Door de wisseling komt deze collectie aan de zuidkant, de beste locatie met het juiste licht voor deze veeleisende planten. Het tropische deel krijgt juist meer ruimte en profiteert van de bestaande loopbrug, waardoor de gelaagdheid van het tropisch regenwoud en de soortenrijkdom in de tropen veel beter te zien zijn. De woestijnkas, die duidelijk maakt hoe hard planten moeten werken om zich aan te passen aan het brute klimaat, blijft zoals hij is.

 

 

Voor meer informatie, beeldmateriaal of een interview met de directeur Carlien Blok of een van de andere stuurgroepleden, kunt u contact opnemen met
Barbara van Amelsfort, marketing en communicatie
via 020- 7025409 / 06-41818562 / barbara@dehortus.nl