Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themajaar thuisplanten

Thuisplanten

Het afgelopen jaar brachten we allen veel tijd door in onze woning. Al het thuis zitten, werken of studeren gaf ons een collectieve groene impuls. Tuincentra draaiden recordomzetten, kamerplanten waren niet aan te slepen en volkstuinverenigingen kregen een enorm aantal nieuwe aanmeldingen. Het is een trend die wij als Hortus natuurlijk alleen maar kunnen aanmoedigen. Hoe meer mensen zichzelf omringen met planten of worden besmet met het tuinier-virus, hoe
beter.

Dit jaar staat de Hortus daarom in het teken van ‘Thuisplanten’; een themajaar over alle planten die je in en rondom je huis vindt. Of het nou in de woonkamer, de badkamer, op het balkon, in de tuin of volkstuin is, we nemen ze allemaal onder de loep.

Workshops, wandelingen en lezingen

Vanaf 1 april organiseren we wekelijks verschillende activiteiten over de planten in en rondom ons huis waarmee jij je kennis en je groen vakmanschap kunt vergroten. Doe mee met de rondleidingen over specifieke plantengroepen, oefen je groene vingers in bijvoorbeeld onze stekworkshops of leer anders kijken naar je planten met onze tekencursussen.

In de maand april zijn wij helaas als tuin nog gesloten, maar we organiseren diverse activiteiten online. Kijk voor het actuele overzicht op onze programmapagina, of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

in de Hortus store

In onze Hortus store vind je veel zaken die je nodig hebt om voor je thuisplanten te zorgen. Speciaal voor het themajaar heeft de Hortus een  unieke Hortus Thuisplantenlijn ontwikkeld is. De lijn is gemaakt met de fantastische  illustraties van Kelly van Koppenhagen. In de winkel vind je de eerste producten van deze lijn, die onder andere notebooks, posters maar ook magneten en kaarten bevat. Kies zelf je mooiste selectie.

Vanaf woensdag 28 april is de Hortus store elke dag geopend tussen 12:00 en 18:00 uur. Een afspraak maken is niet meer nodig.

 

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.