Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus by Night 2022

Hortus by Night: een sprookjesachtige tuin

Beeld homepagina: David Hup

 

De Hortus is deze winter weer extra lang open met de ‘Hortus by Night’ avonden!

Trek je dikke trui aan en ontdek de botanische tuin bij nacht. De Hortus creëert een knusse wintersfeer met talloze glinsterende en kleurrijke lichtjes in de tuin. We zien je graag terug in de tuin voor een sprookjesachtige avondwandeling, een spannend verhaal bij het kampvuur of bij een prikkelende tentoonstelling!

 

De Hortus by Night avondopenstellingen zijn op:

19 t/m 23 december, 27 t/m 30 december en 2 t/m 8 januari, tot 22:00 uur.

Tickets

Let op: een gewone entreeticket = toegang tot Hortus by Night.

The Plant is Present: waarom je meer op een plant lijkt dan je denkt

Tijdens Hortus by Night stap je letterlijk in de wereld van planten met een prikkelende tentoonstelling van Otherwise Collective. Dit is een collectief van interdisciplinaire artiesten met één gezamenlijke missie: ze willen een brug slaan tussen kunst, wetenschap en technologie om de relatie van de mens met de wereld om ons heen te visualiseren. Met hun installatie ‘The Plant is Present’ laten ze een interactieve performance zien, waarin planten en mensen gelijke hoofdrolspelers zijn. Met je entreeticket bezoek je ook gratis The Plant is Present installatie.

 

Op donderdag 22 december kun je in de Palmenkas terecht voor een heuse meet the makers: een collegetour met te gast de kunstenaars van Otherwise Collective. Wat beweegt hen precies en wat willen zij vertellen met ‘The Plant is Present’?

Aanvang is om 19:30, dit ticket is exclusief entree tot onze tuin.

Tickets

 

Abe de Verteller: sprookjes bij het kampvuur

Voor de kinderen is er op de woensdagavonden een spannende verhalenverteller bij het vuur. Kom luisteren naar fantastische sprookjes, sagen en mythen – met lekkere marshmallows binnen handbereik! Abe is al meer dan twintig jaar verhalenverteller. Hij vertelt zijn verhalen alsof hij er zelf bij was. Ademloos hangt jong en oud aan zijn lippen. Tijdens Hortus by Night kun je iedere woensdag van 17:00 tot 18:00 komen luisteren.

Geschikt voor kinderen van 6 – 12 jaar (en voor ouders!). Tickets zijn exclusief entree.

Tickets

Themarondleidingen: avondexcursies in de Hortus

Ontdek het winterleven in de Amsterdamse Hortus! Welke planten zie je in het donker? Met een rondleider loop je door de tuin en de kassen en ervaar je de bijzondere sfeer van een winterse tuin.

Elke dinsdag en vrijdag kun je een plekje reserveren. Tickets voor de rondleidingen zijn exclusief entree.

Tickets

Het Hortus-café: glühwein, warme choco en diner

In en rond de Oranjerie is het deze winter heerlijk vertoeven. Op de menukaart is speciaal tijdens Hortus by Night extra aandacht voor feestelijk eten, dat past bij dit gezellige seizoen. Denk aan pasteitjes, quiches, kaasplankjes of voor de zoetekauw overheerlijke tartelettes met pompoen of stoofpeer. Keuze te over! En voor de bikkels is er buiten bij het kampvuur een verwarmende glühwein of chocolademelk af te halen. Kom na een rondleiding of bezoek aan de ‘Plant is Present’ expositie een avondje dineren met vrienden of familie. Jouw knusse winteravond is compleet in de Hortus.

Lees hier alvast het menu!

Reserveren in het Hortuscafé is mogelijk vanaf 6 personen. Dat kan door te mailen naar horeca@dehortus.nl.

Beeld: David Hup