Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Herfst in de Hortus

Herfst in de Hortus: planten in media

Langzaam maar zeker doet de herfst zijn intrede. Het licht verandert en tegen grijze luchten kleuren de bomen in de tuin rood en geel: een decor van herfstweelde. Het seizoensthema is ‘Planten in media’; veel schrijvers, kunstenaars en andere creatieven halen hun inspiratie uit de natuur. Hoog tijd om hen eens in de schijnwerpers te zetten! Schrijf je in voor één van onze activiteiten en kijk dit seizoen je ogen uit in de Hortus.

Herfstprogramma: "Planten in media"

De Hortus organiseert verschillende activiteiten binnen het thema Planten in Media. Zo doen we ook dit jaar weer mee aan de Museumnacht! Met een live restauratieproject, een botanische pop-up tattooshop en een schitterende tentoonstelling in de Palmenkas. Of bezoek de Roots natuurfoto-expositie in onze tuin, die is te zien vanaf 22 oktober. En ook voor de kleinere bezoekers is er vanalles te beleven in de tuin, zoals de herfstblaadjesspeurtocht. Hou onze activiteitenpagina in de gaten voor meer informatie en tickets.

Ook zijn er ook dit herfstseizoen weer razend interessante rondleidingen.

Museumnacht

Op zaterdag 5 november openen meer dan 50 musea hun deuren tijdens de 22e editie van Museumnacht Amsterdam. De Hortus neemt deel binnen het seizoensthema ‘Planten in Media’. Bezoek een live kunstrestauratie, neem een botanische tatoeage of vergaap je aan prachtige koraalsculpturen in de Palmenkas: dit en nog véél meer kunstzinnige activiteiten tussen 19:00 en 02:00 uur! → Lees meer op deze programmapagina en ontdek Planten in Media! En kijk voor informatie over de kaartverkoop op de website van de Museumnacht.

Bezoek onze horeca

Het cafe en ons terras zijn elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf het terras kijk je met een warme choco uit op de prachtig verkleurende herfstbomen. Herfst is het seizoen van de oogst: vele koolsoorten, wortelen, prei, paddenstoelen, peren en pompoen kenmerken het menu. Daar maakt de keuken dan heerlijk warme, kruidige gerechten van! Het Hortuscafé serveert onder meer warme en koude dranken, broodjes, soep en taartjes. Het is ook mogelijk om to-go te bestellen en een koffie of thee mee te nemen op de wandeling door de tuin.

Bekijk hier ons herfstmenu.

Let op: je hebt ook een entreekaartje voor de Hortus nodig om het café en terras te bezoeken.