Openingstijden vandaag 10:00 - 21:00 Koop tickets Menu

Zomer in de Hortus

Zomer in de Hortus: planten op reis

Eindelijk, zomer! De tuin staat in volle frisgroene bloei en biedt verkoeling op hete dagen. De Hortus viert de zomer met de Hortus Zomeravonden: vanaf 21 juni is de tuin iedere donderdag en zondag open tot 21:00 uur. De bloeiende tuin is een schitterend decor voor het zomerprogramma vol muziek, ontspanning en leerzame, maar vooral leuke activiteiten. Het seizoensthema is ‘Planten op reis’; ook al lijken ze stil te staan, in de miljoenen jaren van hun bestaan zijn ook planten verhuisd over de aardbol. Soms heel langzaam, soms opvallend snel.

Zomerprogramma: "Planten op Reis"

De Hortus organiseert verschillende activiteiten binnen het thema Planten op Reis. Zo kun je één van onze Hortus Talks bijwonen: we gaan in gesprek met wetenschappers, kunstenaars, makers en ondernemers die zich bezighouden met de natuur. De podcast wordt tweewekelijks live opgenomen vanuit het Kaslokaal. Luister hier onze Lentereeks terug over Eetbare Natuur. Hou onze activiteitenpagina in de gaten voor meer informatie en tickets.

Ook zijn er razend interessante rondleidingen en leuke zomerse activiteiten voor kinderen.

Bezoek onze horeca

Het cafe en ons terras zijn elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en op donderdagen en zondagen tot 21:00 uur. Vanaf het terras kijk je uit op al het mooie groen van de Hortus met al haar verschillende soorten bomen en planten. Het Hortuscafé serveert onder meer warme en koude dranken, broodjes, soep en taartjes. Het is ook mogelijk om to-go te bestellen en een koffie of thee mee te nemen op de wandeling door de tuin.

Bekijk hier onze menukaart.

Let op: je hebt ook een entreekaartje voor de Hortus nodig om het café en terras te bezoeken.

Yoga in de Kas

Ontsnap even aan de dagelijkse drukte, haal diep adem en ervaar de herstellende werking van de natuur: De Hortus organiseert deze zomer yoga in de Palmenkas. Tussen een eeuwenoude plantencollectie geeft yogadocente Anna Wisniewska van Movements Yoga van juni tot en met september elke donderdagavond yogales. Kijk bij onze activiteiten voor meer info en tickets.

Klassiek in de Kas

Er klinkt weer muziek in de tuin: Klassiek in de Kas is terug! Deze zomer organiseert de Hortus wederom een reeks concerten in de Palmenkas. Tussen de eeuwenoude palmen en cycadeeën geniet je van een ontspannen en bijzondere luistersessie. Kijk op de activiteitenpagina voor de laatste concertaankondigingen en tickets.

 

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.