Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

FAQ Hortus t/m 18 mei

De Hortus is tijdelijk gesloten t/m 18 mei

In lijn met de nieuwe maatregelen van het RIVM is de Hortus Botanicus Amsterdam met ingang van dinsdag 15 december 2020 voor enkele weken gesloten. Uiteraard hopen wij dat u de Hortus snel weer kan bezoeken.

Veelgestelde vragen

hoe lang blijven de tuin en kassen gesloten?

Wij blijven in ieder geval gesloten tot en met 18 mei 2021. We volgen hierin de richtlijnen vanuit de overheid. Wanneer er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan zullen we dit via deze website en onze social media melden.

is het terras open?

Vanaf woensdag 28 april 2021 kunt u weer komen genieten op het terras van de Oranjerie. Het terras is dagelijks geopend tussen 12:00 en 18:00 uur. Het is mogelijk om ter plekke te reserveren of u kunt ons telefonisch bereiken via  020 7025 405. Let op: de tuin en kassen van de Hortus blijven gesloten, u heeft alleen toegang tot het terras en de Oranjerie. U hoeft daarom tijdelijk geen entree te betalen voor een bezoek aan het terras.

is de winkel open?

Ja, de Hortus Store is open. Het is mogelijk om te winkelen op afspraak, een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar info@dehortus.nl. Vanaf woensdag 28 april 2021 is het maken van een afspraak niet meer nodig.

ik heb een toegangsticket gekocht voor de periode dat de Hortus gesloten is. Hoelang blijft deze geldig?

Heeft u al een tijdslot gereserveerd tussen 15 december 2020 en 18 mei 2021? Tickets voor de Hortus zijn geldig tot een jaar na de aankoopdatum. Het is daarom mogelijk om uw ticket op een later moment te gebruiken.

Heeft u een gratis ticket gekocht (zoals een reservering voor Vriend, ICOM of IAmsterdam)? Uw ticket vervalt, als u na deze sluiting weer langs wilt komen, kunt u een nieuw (gratis) ticket en tijdslot boeken via onze webshop.

Entreeticket voor de Hortus zijn een jaar geldig. Helaas kunnen wij daarom geen geld teruggeven voor al aangeschafte tickets.

Gaan de evenementen/rondleidingen door?

Alle publieksactiviteiten zoals workshops en rondleidingen in de Hortus in de periode 15 december 2020 en 18 mei 2021 worden afgelast of uitgesteld.

Een deel van ons aanbod zullen we online voortzetten, denk aan online rondleidingen en lezingen. Kijk hiervoor op onze programma pagina. Kijk ook eens op onze Hortus in Huis website, voor een heleboel groene knutsel-, kijk- en luistertips.

Heb je vragen over een activiteit, mail dan naar communicatie@dehortus.nl.

ik heb een zakelijk evenement geboekt / zaal gehuurd bij jullie?

Onze afdeling zaalverhuur zal hierover contact met u opnemen. Met vragen kunt u terecht bij zaalverhuur@dehortus.nl.

We hopen jullie snel weer te kunnen verwelkomen in de Hortus

geef om groen

De coronacrisis  raakt ons allemaal. De Hortus ontvangt het overgrote deel van haar inkomsten van haar bezoekers; uit entreekaartjes, uit een kopje koffie of lunch in de Oranjerie, uit deelname aan workshops of uit de verhuur van zalen. Met een sluiting valt dit allemaal weg.

Uw steun helpt ons verder en daarvoor zijn we u heel erg dankbaar!

Steun ons via onze donatie pagina.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.