Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu
De Hortus is open

FAQ Hortus open

Veelgestelde vragen

Is de Hortus weer open?

De Hortus Botanicus Amsterdam is dagelijks open tussen 10:00 en 17:00 uur. Op donderdag en zondag zijn wij zelfs open tot 21:00 uur..
De tuin staat prachtig in bloei, reserveer nu een bezoek in onze online ticketshop.

Zijn de kassen open?

De grote kassen (Palmenkas en de Drieklimatenkas) zijn weer geopend. In de kassen geldt een vaste wandelroute. Binnen de kassen is genoeg ruimte en goede ventilatie om veilig te genieten van uw bezoek. Vanwege de kleine ruimte blijft de Vlinderkas nog even gesloten. 

Moet ik online reserveren?

Reserveren voor een bezoek aan de Hortus is verplicht. U kunt een starttijd van uw bezoek reserveren; binnen deze 30 minuten kunt u de tuin betreden, daarna mag u in de Hortus blijven zolang u wilt. Ook leden van de vriendenvereniging moeten een reservering maken. Een starttijd kunt u in onze online ticketshop reserveren.

Hoe werkt mijn starttijd?

De Hortus verkoopt een maximaal aantal kaartjes per 30 minuten. Binnen dit half uur moet u binnenkomen. Daarna is uw ticket niet meer geldig. Hiermee spreiden we de inloop van bezoekers. U mag uiteraard in de Hortus blijven zolang u wilt. Bij de ingang en de uitgang van de Hortus wordt real time geteld hoeveel bezoekers er zijn en hoeveel er nog naar binnen mogen.

Mag ik mijn e-ticket op een andere dag of ander tijdstip gebruiken?

Nee. Het e-ticket is alleen geldig binnen het aangegeven half uur van uw gereserveerde tijd. Indien u verhinderd bent op uw geboekte tijdslot, neem contact met ons op via info@dehortus.nl.

 

Is het café open?

Het terras is dagelijks geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. De Oranjerie serveert een kleine lunchkaart. Het is mogelijk om ter plekke te reserveren of u kunt ons telefonisch bereiken via  020 7025 405. Let op: u heeft ook een entreekaartje (met tijdslot) nodig voor toegang tot de tuin. Daarnaast verkopen we ook diverse producten, zoals een picknickmand met wijn/bier en snacks, vanuit onze to-go bar. Bezoekers mogen de producten nuttigen in de tuin. Betaling is pin only.

Is de winkel open?

Ja. De winkel en de plantenverkoop zijn dagelijks geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. Wegens de kleine ruimte kunnen een beperkt aantal bezoekers tegelijk de winkel bezoeken. Ook wordt u verzocht een mondkapje te dragen in de winkel.

Zijn de toiletten toegankelijk?

De toiletten bij de Oranjerie en in de tuin zijn open en worden iedere dag extra schoongemaakt.

Ik heb een Vriendenkaart, mag ik zo binnenkomen?

Nee, in lijn met de laatste maatregelen moet iedere bezoeker een starttijd reserveren en zich registreren. Een (gratis) starttijd kunt u in onze online ticketshop reserveren. Selecteer ‘Tijdslot voor Vrienden’. Met uw reserveringsbewijs en uw vriendenkaart kunt u de Hortus bezoeken.

Ik ben Vriend, mag ik een introducee meenemen?

Vrienden hebben vrijkaarten voor 2 of 4 introducees per jaar (afhankelijk van kaartsoort). U kunt een introducee meenemen. Reserveer ook hiervoor online een (gratis) ticket voor de starttijd. Selecteer ‘Tijdslot voor Vrienden’ in onze ticketshop. Met uw reserveringsbewijs en uw vriendenkaart kunt u de Hortus bezoeken. De introducee kaart wordt bij de portier afgewaardeerd.

Ik heb het afgelopen jaar een ‘Kaartje voor later’ gekocht, hoe kan ik deze gebruiken?

Alle E-tickets die gekocht zijn voor 19 mei 2021 kunt u dit hele jaar nog gebruiken. Reserveer alleen nog een (gratis) starttijd voor uw bezoek. Selecteer ‘Reeds gekocht E-ticket’ in onze ticketshop.

Ik heb een Stadspas die korting geeft, moet ik ook online kopen?

Ja. U dient ook een (gratis) starttijd van uw bezoek te reserveren.
Selecteer ‘Stadspas’ in onze ticketshop. Met uw reserveringsbewijs en uw Stadspas kunt u de Hortus bezoeken. Aan de kassa rekent u uw €1,- toegang af. Alleen pinnen mogelijk.

Hoe heeft de Hortus maatregelen genomen voor een veilig bezoek?

De Hortus volgt de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Er zijn verschillende hygiënepunten in de tuin geplaatst waar bezoekers hun handen kunnen wassen, en deuren en andere contactpunten worden extra schoongemaakt.

Daarnaast heeft de Hortus heeft een uitgebreid protocol opgesteld met daarin maatregelen en voorwaarden om open te kunnen met oog voor veiligheid en hygiëne voor bezoekers en medewerkers. Het volledige protocol is hier te lezen.

Hoe groot mag mijn gezelschap zijn?

Groepstickets en groepskortingen gelden niet. De groepsgrootte mag niet groter zijn dan 4 personen indien u niet tot 1 huishouden behoort.  Indien de leden van uw groep niet een huishouden delen, wordt u geacht zich onderling ook te houden aan de anderhalve meter afstand en overige RIVM maatregelen.

Hoe kom ik naar de Hortus?

Wij vragen al onze bezoekers om zoveel mogelijk per fiets of te voet naar de Hortus te komen. Indien u met het OV moet komen, volg dan de regels een aanwijzingen van de vervoerder en neem verantwoordelijkheid voor uw gezondheid en die van anderen.

Hoe druk wordt het in de Hortus?

De Hortus hanteert een maximum van het aantal bezoekers aanwezig in de tuin. Daarom wordt bij de ingang en uitgang iedereen geteld. Door het online ticketreserveringssysteem, wordt controle gehouden op de toestroom van bezoekers. Verschillende paden in de tuin hebben een eenrichtingsverkeer. Uiteraard wordt iedereen verzocht om rekening met elkaar te houden en niet onnodig te passeren. Er zijn elke dag extra surveillanten aan het werk om de routing in de gaten te houden en bezoekers te helpen.

Moet ik een mondkapje op in de Hortus?

In de tuin is een mondkapje niet verplicht, in binnenlocaties zoals de kas, winkel en de toiletten vragen wij u een mondkapje te dragen.

Zijn er nog activiteiten of concerten?

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Houd ons programma overzicht in de gaten voor kleinschalige activiteiten.

Mag ik mijn bruids/fotoshoot houden?

Fotoshoots in de Hortus zijn momenteel mogelijk met een klein gezelschap. Lees meer op de fotoshoot pagina.

Hebben jullie ook nog zaalverhuur?

De zaalverhuur van de Hortus, voor bruiloften, diners en recepties, kan uitgevoerd worden binnen de beperkende maatregelen van de overheid. Neem voor de mogelijkheden contact op met zaalverhuur@dehortus.nl of via 020 7025 410.

Tot wanneer blijven jullie maatregelen van kracht?

We volgen de maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid op de voet en hebben contact met de gemeente Amsterdam. Wanneer mogelijk, openen we graag ook de locaties die nu nog gesloten zijn, en laten we meer bezoekers binnen. Of en wanneer dit mogelijk is, wordt per dag bekeken.

Staat je vraag er niet tussen, mail dan naar info@dehortus.nl. Helaas zijn wij vanwege de beperkte kantoorbezetting beperkt telefonisch bereikbaar.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.