Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

De Hortus is open

De Hortus is open!

De Hortus is grotendeels een buitenlocatie, genoeg ruimte dus om veilig te genieten van een bezoek. Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een online reservering te maken.

online reserveren verplicht

Elk uur kunnen wij een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Om de Hortus te bezoeken is het daarom verplicht een starttijd van bezoek te reserveren; binnen deze 30 minuten kan u de tuin betreden, daarna mag u in de Hortus blijven zolang u wilt. Ook leden van de vriendenvereniging moeten een reservering maken. Zonder gereserveerde starttijd kunnen wij toegang tot de Hortus niet garanderen. Een starttijd kunt u in onze online ticketshop reserveren.

 

Klik hier om een starttijd te reserveren

Het terras is open

Het cafe en ons terras zijn elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf het terras kijk je uit op al het mooie groen van de Hortus met al haar verschillende soorten bomen en planten. Het Hortuscafé serveert onder meer warme en koude dranken, broodjes, soep en taartjes.

Het is mogelijk om ter plekke een tafel te reserveren of telefonisch  via 020 7025 405.

Let op: je hebt ook een entreekaartje (met tijdslot) nodig voor toegang tot de tuin.

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar meer informatie over je bezoek?
Bekijk dan hier de veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen, neem contact met ons op via info@dehortus.nl.
Helaas zijn wij vanwege de beperkte kantoorbezetting niet altijd telefonisch bereikbaar.

Maatregelen in de Hortus

Om al onze bezoekers een veilig bezoek te garanderen zijn er enkele gedragsregels opgesteld:

• Indien jullie gezelschap geen huishouden deelt, vragen wij jullie de RIVM maatregelen te volgen

• In de tuin wordt altijd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers gehouden. Houd ook bij het gebruik van de banken rekening met afstand en ruimte tot andere bezoekers.

• Raak zo min mogelijk deuren aan en maak gebruik van de hygienepunten in de tuin waar u uw handen kunt wassen.

• Toon begrip voor onze medewerkers. Om hun werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moeten jullie misschien omlopen of even wachten. Volg de aanwijzingen van ons personeel.

• Bij smalle paden geldt eenrichtingsverkeer; wij vragen jullie de groene pijlen in de tuin te volgen.

 

N.B. Uiteraard gelden ook de reguliere huisregels voor een bezoek aan de Hortus. Ook gelden binnen de poort van de Hortus de actuele veiligheids- en omgangsmaatregelen van de overheid. De Hortus heeft een uitgebreid protocol opgesteld met daarin maatregelen en voorwaarden om open te kunnen met oog voor veiligheid en hygiëne voor bezoekers en medewerkers. Het volledige protocol is HIER te lezen.

Wat kunt u zelf doen?

De Hortus volgt het beleid van het RIVM. Kom daarom bij voorkeur alleen of met uw huishouden. Bezoekers die ziek zijn en/of klachten hebben, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of benauwdheid en/of verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts worden verzocht thuis te blijven. Blijf ook thuis als een van de gezinsleden deze klachten heeft.

Kom met de fiets, auto of lopend. Kom niet met het openbaar vervoer om overbelasting van het vervoersnetwerk te vermijden. Parkeermogelijkheden in de buurt zijn Markenhoven  en Stadhuis – Muziektheater.

Houd in de Hortus zelf rekening met de gangbare afstandsregels en veiligheidsmaatregelen:
• Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en medewerkers;
• Hoest of nies in de elleboog;
• Was of desinfecteer regelmatig de handen.
• Betaal overal contactloos

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.