Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

De Hortus is open

De Hortus gaat weer open!

Vanaf 19 november is de Hortus Amsterdam weer geopend voor bezoekers! De Hortus is een buitenlocatie en een zogenoemde doorstroomlocatie.  Genoeg ruimte dus om veilig te genieten van uw bezoek. Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een online reservering te maken. In de binnenruimtes, zoals de kassen en winkel adviseren wij het dragen van een mondkapje.

Kom met de fiets, auto of lopend. Kom niet met het openbaar vervoer om overbelasting van het vervoersnetwerk te vermijden.

online reserveren

In verband met de maatregelen rond het coronavirus, kunnen wij elk uur een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Om de Hortus te bezoeken is het daarom verplicht een starttijd van bezoek te reserveren; binnen deze 30 minuten kan u de tuin betreden, daarna mag u in de Hortus blijven zolang u wilt. Ook leden van de vriendenvereniging moeten een reservering maken. Zonder gereserveerde starttijd kunnen wij toegang tot de Hortus niet garanderen. Een starttijd kunt u in onze online ticketshop reserveren.

Op deze manier voorkomen wij ook lange rijen en drukte bij de kassa. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers en medewerkers staat bij een bezoek voorop.

Klik hier om een starttijd te reserveren

Oranjerie gesloten

Het café en het terras van de Oranjerie blijven helaas nog een tijdje gesloten. Wel serveren wij vanuit onze to-go-bar, zodat we u nog steeds dagelijks kunnen verwennen met uw favoriete koffie of taart. Zoek vervolgens een mooi plekje in de tuin, of warm in de kassen, om van uw consumptie te genieten.

Of haal de Oranjerie in huis: Om onze trouwe gasten en buurtbewoners toch nog (thuis) te laten genieten van de lunch en diner gerechten van de Oranjerie, hebben onze chefs iets bedacht: elke week maken zij een heerlijk vers take away-menu voor jullie klaar. Lees meer. 

Maatregelen in de Hortus

Door een beperkt aantal tickets per tijdslot te verkopen, kunnen wij al onze bezoekers een veilige en overzichtelijke wandeling door de tuin bieden. De Hortus heeft verschillende maatregelen genomen om de veiligheid voor onze bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen.

 

Om al onze bezoekers een veilig bezoek te garanderen zijn er enkele gedragsregels opgesteld:
• Indien jullie gezelschap geen huishouden deelt, vragen wij jullie de RIVM maatregelen te volgen.
• Kom met maximaal 4 personen indien jullie samen  geen huishouden vormen.
• In de tuin en kassen wordt altijd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers gehouden.
• Houd bij gebruik van de banken rekening met afstand en ruimte tot andere bezoekers.
• In de binnenruimtes geldt een advies tot dragen van mondkapjes, dit geldt dus ook in de kassen, kantoren en toiletten van de Hortus.
•  Er geldt een mondkapjesplicht bij deelname aan rondleidingen en workshops in de Hortus.
• Raak zo min mogelijk deuren aan en maak gebruik van de hygienepunten in de tuin waar u uw handen kunt wassen.
• Toon begrip voor onze medewerkers. Om hun werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moeten jullie misschien omlopen of even wachten. Volg de aanwijzingen van ons personeel.
• Bij smalle paden geldt eenrichtingsverkeer; wij vragen jullie de groene pijlen in de tuin te volgen.
• Wegens de kleine ruimte is de Vlinderkas tijdelijk niet toegankelijk voor publiek.
• De winkel is open, wegens de kleine ruimte worden een beperkt aantal personen per keer toegelaten.

N.B. Uiteraard gelden ook de reguliere huisregels voor een bezoek aan de Hortus. Ook gelden binnen de poort van de Hortus de actuele veiligheids- en omgangsmaatregelen van de overheid.

De Hortus heeft een uitgebreid protocol opgesteld met daarin maatregelen en voorwaarden om open te kunnen met oog voor veiligheid en hygiëne voor bezoekers en medewerkers. Het volledige protocol is HIER te lezen.

Wat kunt u zelf doen?

De Hortus volgt het beleid van het RIVM. Kom daarom bij voorkeur alleen of met uw huishouden. Bezoekers die ziek zijn en/of klachten hebben, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of benauwdheid en/of verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts worden verzocht thuis te blijven. Blijf ook thuis als een van de gezinsleden deze klachten heeft.

Kom met de fiets, auto of lopend. Kom niet met het openbaar vervoer om overbelasting van het vervoersnetwerk te vermijden. Parkeermogelijkheden in de buurt zijn Markenhoven  en Stadhuis – Muziektheater.

Houd in de Hortus zelf rekening met de gangbare afstandsregels en veiligheidsmaatregelen:
• Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en medewerkers;
• Hoest of nies in de elleboog;
• Was of desinfecteer regelmatig de handen.
• Betaal overal contactloos

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen, mail dan naar info@dehortus.nl. Helaas zijn wij vanwege de beperkte kantoorbezetting niet altijd telefonisch bereikbaar.

Vragen? Laat het ons weten!

U kunt ons bereiken via het algemene nummer: 020 625 9021. U kunt ook direct contact opnemen met een van onze medewerkers via e-mail of telefoon.